Najnovije vesti
Vesti Svet
SNIMAK KOJI JE RAZBESNEO HRVATSKU Vaspitačica u vrtiću psovala i vređala decu: "Šta je, bog te pos*ao, što ne idete kući!?"

SNIMAK KOJI JE RAZBESNEO HRVATSKU Vaspitačica u vrtiću psovala i vređala decu: "Šta je, bog te pos*ao, što ne idete kući!?"

Video snimak koji je nastao u vrtiću za decu u hrvatskom gradu Imotskom, na kojem se vidi kako se vaspitačica služi potpuno neprimerenim rečnikom, šokirala je javnost u regionu.

slika 1 Foto: Slobodna dalmacija / youtube
slika 1

Snimak koji je na Jutjub postavio hrvatski portal Slobodna Dalmacija, počinje tako što vaspitačica psuje i viče na dete koje joj je tražilo igračku.

Naime, na detetove reči "Tete, tete, tete, ona je osula pravi rafal izraza koji nikako nisu primereni da se izgovaraju pred decom: "Šta je bog te posra, šta je više, nema, jesam ti dala Bibija, boga ga jeba sa Bibijem više, svima, šta ne idete kući".

Foto: Slobodna dalmacija / youtube

Pogledajte video OVDE

Povodom incidenta saopštenje su uputili gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i v.d. direktora Dečjeg vrtića Imotski Jelenka Jukić.

- Poštovani roditelji, preko društvenih mreža juče se pojavio snimak iz našeg dečjeg vrtića, koja je sa pravom i mene, roditelje i celokupnu javnost šokiraao. Kao v.d. direktorka te obrazovne ustanove, koja do sada nikada nije imala sličnih problema, odmah sam preduzela sve mere u skladu sa zakonom. Prema tome u ponedeljak imamo Upravno veće našeg vrtića gde ću dati predlog o raskidu ugovora o radu sa dotičnom radnicom, uz sankcije koje slede po Pravilniku o radu, a zadnju reč će imati Upravno veće Dečjeg vrtića Imotski. Ovom prilikom u svoje ime i ime svih radnika našega vrtića izražavam duboko izvinjenje zbog ovog događaja kako roditeljima, tako i celokupnoj javnosti, stoji u saopštenju Jelene Jukić.

Sa druge strane, gradonačelnik Imotskog, Ivan Budaić, zatražio je objašnjenje direktorke vrtića, dodavši da on kao gradonačelnik takođe oseća odgovornost, kao i da će dati sve od sebe da se ovakve stvari više nikada ne ponove.