Sud u Prištini odredio pritvor od 30 dana uhapšenim Srbima; Đurić: Nikome se neće dozvoliti da gazi i ubija Srbe

Alencije/Novosti Online

24. 11. 2018. u 09:35

Miladinovićima je dok su u automobilu čekali majku da se iz Prištine vrati sa posla, prišao Albanac i počeo da viče. U severnom delu Kosovske Mitrovice subotom pijačni dan, a jutros je primetno manje prodavaca

Суд у Приштини одредио притвор од 30 дана ухапшеним Србима; Ђурић: Никоме се неће дозволити да гази и убија Србе

Kosovska Mitrovica / Foto Tanjug

OSNOVNI sud u Prištini odredio je danas pritvor do 30 dana trojici Srba uhapšenih juče u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Dan posle upada prištinskih specijalaca na sever Kosovske Mitrovice došlo je do novog incidenta. Dvojica Albanaca su uz pretnju vatrenim oružjem pokušala da napadnu Danijelu i Danijela Miladinovića iz Donje Brnjice kod Prištine.

Posle jučerašnjih mirnih protesta zbog hapšenja četiri osobe na severu Kosovske Mitrovice je mirno ali napeto. Subotom je ovde pijačni dan, a jutros je primetno manje prodavaca, koji nisu došli zbog uvedenih taksi a manje ih je iz srpskih sredina iz centralnog dela Kosova, kojima je ova pijaca jedino mesto gde mogu da prodaju svoje proizvode.





NA SEVERU KOSOVSKE MITROVICE MIRNO


U severnom delu Kosovske Mitrovice jutros je mirno ali napeto.

Posle jučerašnjih mirnih protesta zbog hapšenja četiri osobe i poruka koje su sa tih skupova upućene, a to su da će Srbi ostati na svojim ognjištima ali da traže ukidanje takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i puštanje na slobodu uhapšenih Srba, vanredno je sinoć zasedao krizni štab.

Na sastanku kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova utvrđeni su dalji koraci za organizovanje normalnog života.

Subotom je ovde pijačni dan, a jutros je primetno manje prodavaca, koji nisu došli zbog uvedenih taksi a manje ih je iz srpskih sredina iz centralnog dela Kosova, kojima je ova pijaca jedino mesto gde mogu da prodaju svoje proizvode.

Građani navode da nisu uplašeni, ali da je sve teže da mirno prihvate stalne tenzije i odluke koje donose vlasti u Prištini.


UHAPŠENI SRBI DANAS PRED PRIŠTINSKIM SUDOM

Advokat Dejan Vasić, pravni zastupnik Dragiše Markovića, jednog od četvorice Srba uhapšenih u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kazao je da je njegov klijent trenutno smešten u policijskoj stanici u Prištini i da će danas biti izveden pred Osnovni sud u Prištini. Vasić je rekao da nema preciznu informaciju zbog čega su četvorica Srba uhapšena, ali da se dovode u vezu sa ubistvom predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda (SDP)" Olivera Ivanovića.

Karabinjeri u centru Kosovske Mitrovice / Tanjug

On je za Radio-televiziju Srbije ocenio da je "čudno" to što se uhapšeni nalaze u Prištini, s obzirom da se ubistvo dogodilo u severnoj Kosovskoj Mitrovici, zbog čega smatra da predmet treba da bude u tom gradu.

Čudnim je nazvao i to što je njegov branjenik već bio u postupku i kućnom pritvoru povodom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

Dragiđa Marković je već privođen tokom istrage za ubistvo Ivanovića, pošto je bio osumnjičen da je uklonio čauru metka iz pištolja sa mesta zločina.

Advokat Vasić je rekao da, pored dvojice uhapšenih policajaca, koji su kolege, druga dvojica uhapšenih među sobom "nemaju nikakve veze".



SRBIMA PRETILI PIŠTOLjEM

Dvojica Albanaca pokušali su da napadnu brata i sestru Danijelu i Danijela Miladinovića iz Donje Brnjice kod Prištine, javila je danas Prva TV.

Miladinovićima je dok su u automobilu čekali majku da se iz Prištine vrati sa posla, prišao Albanac i počeo da viče. A onda su brat i sestra primetili da se njihovom vozilu približava drugi Albanac, koji je u rukama držao pištolj.

Oni su uspeli da pobegnu kolima, ali su isti ljudi kasnije preprečili put vozilu u kojem se nalazila njihova majka i njene kolege.

Slučaj je prijavljen policiji, a sigurnosne kamere zabeležile su pokušaj napada.

Foto Tanjug

VULIN: BEZ RUŠENjA VUČIĆA NEMA PRIZNANjA KOSOVA

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da "jedini način da Srbija prizna Kosovo jeste da (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić bude srušen i zamenjen nekim poslušnim i slabim".

Opširnije pročitajte OVDE.


SRBIN KOJI JE IZBEGAO HAPŠENjE ZA "NOVOSTI"

NISAM ništa loše uradio. Da li je moj jedini greh to što sam predsedniku Vučiću izneo probleme Srba u Goraždevcu i Metohiji?! A rekao sam istinu.

Ovim rečima Miloš Dimitrijević, predsednik Privremenog organa opštine Peć, predstavnik Srpske liste i predsednik Goraždevca po kosovskom sistemu, za "Novosti", opisuje kako se oseća pošto su specijalci upali u prostorije privremenog organa, pokušavajući da ga uhapse.

Ostatak ispovesti pričitajte OVDE.


POČELA VANREDNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA

Danas oko 10.00 počela je u Kosovskoj Mitrovici vanredna sednica Kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Na jučerašnjoj prvoj sednici analizirana je političko-bezbednosna situacija na severu Kosova i Metohije, posle upada specijalne jedinice kosovske policije Rosu i hapšenja četvorice Srba koji su navodno povezani sa ubistvom lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Na jučerašnjoj sednici štaba opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok zatraženo je da se ukinu takse na srpske prozvode jer će se zbog tih mera Srbi iseliti sa ovih prostora, da se odmah puste uhapšeni građani Kosovske Mitrovice ili da se ponude validni dokazi, da se sačuva mir i bezbednost, da to obezbede i garantuju Kfor i nadležne međunarodne institucije na KiM i da se održe mirni i nenasilni jednosatni protesti protiv političkog i policijskog terora Prištine nad Srbima.

Čovek kupuje u jednoj od prodavnica u Kosovskoj Mitrovici / Foto Tanjug

SIMIĆ: BRINE ŠTO SU SRBIMA DODELjENI ADVOKATI PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da je posebno uznemirujuće to ssto su trojici juče uhapšenih Srba dodeljeni advokati po službenoj dužnosti, zbog izmišljenih birokratskih procedura.

Simić je kazao da su Vlada Srbije i njena Kancelarija za KiM angažovali četiri advokata koji će braniti uhapšene Srbe, ali da trojica uhapšenih Srba nisu dobili pravnu pomoć koju su hteli i koja im je obezbeđena.

"To što se izvlače na birokratske procedure ukazuje da se krše osnovna prava uhapšenih Srba", kazao je Simić za TV Prva.

Podsetio je da su dobijene i zvanične informacije da su neki od uhapšenih teško pretučeni, te da Srpska lista zahteva da se oni pregledaju od strane srpskog medicinskog tima iz Kosovske Mitrovice, kako bi se utvrdilo njihovo stanje.

Kaže i da je u deset sati počeo sastanak Kriznog štaba kako bi se analizirala bezbednosno - politička situacija i razmotrili dalji koraci.

Upitan da li je počela da se oseća nestašica namirnica iz Srbije namirnice, Simić je kazao da treći dan nema novina iz Srbije i podsetio da se to dešava iako su distributeri novina odlučili da plate taksu.

"S druge strane, već se polako oseća i nestašica mleka", kazao je Simić.

Dodao je da se može pomisliti kada se pogledaju ulice Kosovske Mitrovice i gradova na severu da je normalizovano stanje i podsetio da su se Srbi tako ponašali i u drugim sličnim situacijama.

"To govori o odlučnosti Srba da bez obzira na pritiske kojima su izloženi ostanu i opstanu na ovim prostorima", istakao je Simić i dodao da poruke koje su dobili od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić govore da u toj borbi Srbi na KiM neće biti sami.

Prema njegovim rečima, jedna od glavnih poruka predsednika Vučića jeste da Srbi na KiM neće ostati gladni i žedni, koja je narodu značila da nastavi sa uobičajenim aktivnostima, kao i da će Srbija s predstavnicima Srba sa KiM iznaći način kako da se sve odvija u normalnim tokovima.


ALBANCI PLjUVALI KA NOVINARIMA

Novinare i snimatelje srpskih medija, koji su ispred zgrade vladine Kancelarije za KIM u severnom delu Kosovske Mitrovice čekali kraj sastanka vanrednog zasedanja Kriznog štaba, četvorica muškaraca iz džipa kosovskih registarskih oznaka pokušali su da isprovociraju dobacivanjem, a jedan je i pljunuo ka njima.

Automobil je usporio kada je prolazio pored grupe novinara, a vozač je, uz dobacivanje drugih i pljuvanje u njihovom pravcu, likujući dobacio: "nema više 'moja kravica'", i ubrzao džip.

Incident se dogodio u ulici Bošnjačka mahala, koja je naseljena mahom pripadnicima albanske nacionalnosti.


ĆURČIĆ ĆE BITI PRIVEDEN U SUD U MITROVICI, OSTALI U PRIŠTINI

Saša Ćurić, koji je juče uhapšen u akciji kosovske policije zbog ometanja policije prilikom hapšenja, biće priveden sudu u Kosovskoj Mitrovici. Druga trojica Srba uhapšenih juče u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića do kraja dana treba da budu privedeni na saslušanje pred sudiju Osnovnog suda u Prištini povodom odluke o pritvoru koji je za njih tražilo specijalno kosovsko tužilaštvo.

Svoj četvorici u nedelju oko šest sati ujutru ističe zadržavanje u policiji do 48 sati, i u tom roku treba da bude doneta odluka o predlogu tužioca da im se odredi pritvor do 30 dana.


VULOVIĆ: GAZIVODE NEĆE SMANjIVATI ISPORUKU VODE PRIŠTINI

Hidrocentrala Gazivode radi normalno i uprkos merama Prištine o povećanju taksi na robu iz centralne Srbije neće smanjivati količinu isporučene vode albanskoj strani na KiM, niti redukovati proizvodnju električne energrije za sever, izjavio je direktor JP za vodosnabdevanje i proizvodnju i distribuciju električne energije "Ibar", koje upravlja Gazivodama, Srđan Vulović.


Srđan Vulović / Foto Tanjug


"Sigurno je da smo mi ovde korektni, da nemamo nikakve loše namere da smanjujemo nivo vode ili da redukujemo proizvodnju struje. Mi ćemo i dalje raditi kao da se ništa nije desilo, daćemo im priliku i šansu da se vrate na početak", poručio je Vulović u izjavi za Tanjug.

Vulović kaže da je trenutna situacija na Gazivodama mirna i da nema nikakvih problema.

"Mi albanskoj strani nismo ništa uradili nažao, iste količine vode se isporučuju za termoelektranu Obilić, koja proizvodi struju za čitavo KiM. Vodosnavdevanje je, takođe, normalno. Mi se zaišta ponašamo korektno, iako su ove drakonske takse, zaista, pogodile srpski narod na KiM".


ĐURIĆ: JASNO SU POSTAVLjENE CRVENE LINIJE I GRANICE, NIKOME SE NEĆE DOZVOLITI DA GAZI I UBIJA SRPSKI NAROD


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je situacija na KiM dramatično teška i da će zahvaljujući sumanutim i suludim merama Prištine i taksama, koje su zaustavile život Srba, situacija biti sve teža, dok se to ne reši.

Ponosan je, kaže, što je srpski narod na KiM juče pokazao slogu, građansku solidarnost i ogromnu energiju, ustajući da brani svoju slobodu.

"Možda se to nije videlo u drugim delovima Srbije, ali, oni su ustali da brane svoj kućni prag, svoju solobodu i pravdu. Mogli smo da vidimio nepregledne kolone", rekao je Đurić na TV Pink.

"Lažu Pacoli, Haradinaj i Tači kako, tobože, to što se spaljuju srpski proizvodi na lomačama, a Srbi prebijaju, nije upereno potiv Srba... Veći cinizam od toga nisam čuo i to prevazilazi političko licemerje, a pokazuje da su isti ljudi, za koje znamo šta su radili 1999. i 2004. godine, rešili da nastave i čak ne kriju između sebe takav stav", rekao je Đurić.

On je poručio da će Srbija biti solidarna sa Srbima na KiM, da su jasno postavljene crvene linije i granice i da se nikome neće dozvoliti da gazi i ubija srpski narod na Kosovu i Metohiji.



MINISTAR STEFANOVIĆ: UPAD ROSU NEMA VEZE SA REŠAVANjEM UBISTVA IVANOVIĆA

Najnoviji upad ROSU na sever Kosova nema veze sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, rekao je danas u Beogradu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Svima je jasno da upad ROSU na sever Kosova nema veze sa rešavanjem ubistva Ivanovića, već sa opstankom Srba na Kosovu i Metohiji i da predstavlja političku igru", rekao je Stefanović na pres konferenciji. On je u tom kontekstu pozvao Prištinu da obavesti Beograd o tome dokle se stiglo sa rešavanjem Ivanovićevog ubistva. Kompletan tekst pročitajte OVDE.


ZAVRŠEN SASTANAK KRIZNOG ŠTABA


Privrednici sa severa Kosmeta razgovarali su danas sa članovima Kriznog štaba u severnom delu Kosovske Mitrovice i zajednički zaključili da neće biti povećanja cena osnovnih životnih namirnica u maloprodajnim objektima. O ZAKLjUČCIMA SA SASTANKA ČITAJTE KLIKOM NA LINK.

BRNABIĆ: SRBIJA NEĆE TOLERISATI NASILjE

Srbija neće tolerisati nasilje ni pod kakvim izgovorom, izjavila je danas predsednica vlade Ana Brnabić i istakla da se nada da će i pravosudni organi, poput policije, brzo i profesionalno reagovati na napad na lidera opozicione Levice Srbije Borka Stefanovića.

"Republika Srbija, Vlada Srbije neće trpeti bilo kakvo nasilje pod bilo kakvim izgovorom. Ne možete da optuzujete ni vladu, ni predsednika za stvaranje bilo kakve atmosfere linča i nasilja", rekla je Brbabić novinarima u Beogradu i podsetila da su lideri Saveza za Srbiju "nažalost, pozivali i na silovanje i na vešanje".


POČELO ROČIŠTE U PRIŠTINI

U Osnovnom sudu u Prištini počelo je ročište po zahtevu Specijalnog tužilaštva za određivanje mere pritvora za osumnjičene u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, prenose prištinski mediji.

Dragiša Marković, Saša Đurić i Nedeljko Spasojević uhapsili su pripadnici ROSU u petak rano ujutru u Kosovskoj Mitrovici, a potom su zadržani u pritvoru, u, kako je saopšteno u Prištini, okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića.

Ročište se održava u Odeljenju teških krivičnih dela, bez prisustva medija.

Prištinski mediji saznaju da Tužilaštvo zastupa specijalni tužilac Sulj Hodža, koji će, kako se očekuje, zatražiti meru pritvora od 30 dana za trojicu osumnjičenih.

Četvrti uhapšeni, Aleksandar Ćurić, uhapšen je jer je, kako je saopšteno, "ometao akciju policije".

O određivanju pritvora za njega odlučuje osnovni sud u južnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kosovska Mitrovica / Foto Tanjug

U TOKU SEDNICA SUDA, SVI SRBI IMAJU ANGAŽOVANE ADVOKATE

U Osnovnom sudu u Prištini u toku je sednica suda povodom odlučivanja o predlogu specijalnog kosovskog tužilaštva da se odredi pritvor do 30 dana trojici Srba, uhapšenih juče u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera.

Sva trojica imaju angažovane advokate, rekao je Tanjugu potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Uhapšeni daju izjavu sudu samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadano.


VLAHOVIĆ: TAKSE OD 100 ODSTO NEODRŽIVE NA DUŽI ROK

Predsednik Saveza ekonomista Srbije (SES) Aleksandar Vlahović kaže da carinske takse od 100 odsto, koje je Priština uvela za robu iz Srbije, nisu održive na dugi rok.

"Mislim da ovim sankcijama, odnosno podizanjem takse od čitavih 100 odsto, zapravo dramatično poskupljuju proizvodi i čini mi se da to ni politički, ni ekonomski neće biti održivo za njih", ističe Vlahović za Tanjug i dodaje da ne vidi s kojih drugih tržišta bi došla zamena za srpske proizvode.

On kaže da će ova odluka prištinskih vlasti svakako imati uticaj na srpski izvoz, "jer se gotovo 15 odsto ukupnog izvoza Srbije realizuje na tržištu Kosova i Metohije".

Vlahović smatra da Evropska unija, odnosno Evropska komisija, treba da reaguje, jer se krše krše odredbe CEFTA sporazuma, ali i osnovna načela slobodne trgovine koja postoje unutar Evropske unije.

ZAVRŠENA SEDNICA, ODLUKA OKO 17 ČASOVA


U Osnovnom sudu u Prištini završena je sednica suda povodom odlučivanja o predlogu specijalnog kosovskog tužilaštva da se odredi pritvor do 30 dana trojici Srba uhapšenih u petak u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Odluka o pritvoru uhapšenima, njihovim braniocima biće saopštena oko 17 sati, rekao je Tanjugu jedan od advokata okrivljenih, advokat Dejan Vasić.

Sednica je bila zatvorena za javnost i na njoj su uhapšeni u prisustvu svojih advokata izjavu sudu dali samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadno.



30 DANA PRITVORA ZA UHAPŠENE SRBE

Osnovni sud u Prištini odredio je danas pritvor do 30 dana trojici Srba uhapšenih juče u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Pritvor je na zahtev specijalnog kosovskog tužilaštva određen za Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića i Dragišu Markovića, koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića.

Opširnije pročitajte OVDE.



ADVOKATI ĆE DATI IZJAVU O ODLUCI PRIŠTINSKOG SUDA

Advokati će u Kosovskoj Mitrovici, u 18:30 časova, zajedno sa pomoćnikom direktora Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, dati izjavu novinarima povodom odluke prištinskog suda da odredi 30 dana pritvora četvorici uhapšenih Srba.  

PRIŠTINA TRAŽI UKLANjANjE BILBORDA ZAHVALNOSTI HARDINAJU

Vlada tzv. Kosova je naložila uklanjanje bilborda sa porukom zahvalnosti premijeru Ramušu Haradinaju, zbog njegove odluke da uvede takse od 100 odsto na robu uvezenu iz Srbije.

Kako prenosi Gazeta ekspres, u Haradinajevom kabinetu su se distancirali od tih bilborda, saopštivši da ih oni nisu postavili i da traže njihovo uklanjanje.

U centru Prištine u petak su postavljeni bilbordi "zahvalnosti" premijeru privremenih prištinskih institucija zbog njegove odluke da uvede takse.

Na bilbordima piše: "Danas smo 100 odsto država - Hvala premijeru".

Ta poruka je postavljena na nekoliko ključnih lokacija u gradu, na bilbordima u vlasništvu grada.

Gazeta ekspres prenosi da je od gradskih službi zatraženo objašnjenje ko je dobio dozvolu da postavi takve bilborde, ali da su opštinski zvaničnici bili nedostupni.

BRNABIĆ I ZVIZDIĆ SAGLASNI: PRIŠTINA DESTABILIZUJE REGION

Predsednica Vlade Ana Brnabić i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, složili su se danas

da ni Srbija ni BiH neće, za sada, uvoditi reciprocne mere i potezati ishitrene poteze prema Prištini zbog nelegalnih taksi, ma koliko to bilo teško u ovakvoj situaciji.

Brnabić i Zvizdić su se u telefonskom razgovoru saglasili da je ponašanje Prištine neprihvatljivo, da destabilizuje region i proces regionalnog povezivanja i integracije vraća unazad i udaljava od evropskog puta.

Srbija i BiH ostaće privrženi evropskim vrednostima i poštovanju međunarodnih sporazuma, pre svega Sporazuma o stabilizaciji i pridruzivanju (SSP) i CEFTA i pozvaće ponovo, zajedno, Evropsku komisiju, zemlje članice EU, kao i UN misiju na KiM - UNMIK, da reaguje i utice da se ukinu takse od 100 posto na proizvode iz Srbije i BiH ukinu, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić i Zvizdić su se složili da je region pre uvođenja ovih taksi, uz veliku pomoć EU i pod okriljem Berlinskog procesa, krenuo u pravom smeru, da je saradnja u regionu bila na najboljem nivou u poslednjih nekoliko decenija i da ovaj put treba nastaviti čim Priština povuče odluku o taksama.

Oni su istakli da je posebno zabrinjavajuće i za BiH i za Srbiju činjenica da ovakvo ponasanje Prištine šalje lošu poruku o čitavom regionu i da će jednostrano uvođenje taksi, ukoliko se nastavi, odvratiti investitore i naštetiti deljem ekonomskom razvoju i kvalitetu života svih u regionu.

Brnabić i Zvizdić dogovorili su se da ostanu u stalnoj komunikaciji kako bi zajedno radili sa EU i UN na rešavanju ovog, za region, gorućeg pitanja, navedeno je u saopštenju.

PETKOVIĆ: VLADA SRBIJE ĆE INSISTIRATI DA POBEDI ISTINA

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je izjavio večeras da su četvorica Srba, uhapšenih u petak u Kosovskoj Mitrovici, bili maltretirani u brutalnoj akciji specijalne jedinice kosovske policije ROSU i da će Vlada Srbije insistirati da pobedi istina.

Petković je rekao da je Kancelarija za KiM obezbedila logističku i finansijsku pomoć za advokatsko zatupanje četvorice uhapšenih Srba.

"Oni su u brutalnoj, gotovo terorističkoj, akciji ROSU uhapšeni u cik zore, u pidžamama i maltretirani i prebijani pred malom decom", rekao je Petković u prostorijama Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (94)

Raca Milosavljevic

24.11.2018. 10:38

... to mogu da rade samo dok ova okupacija jos traje ... ali proci ce i to ...nece biti dugo ...

Алхемичар

24.11.2018. 11:05

Срамотно понашање Албанца а још срамотније је што КФОР и даље не реагује на претње.

Maja

24.11.2018. 11:22

Ludilo Šiptara nigde kraja,a još luđe je to što KFOR ne želi uopšte da reaguje.Kako,kako da odreagujemo kad su nam ruke vezane.

cole

24.11.2018. 11:42

Ovo je klasicno izivljavanje nad Srbima.EU treba odmah da preduzme nesto,Albanci su odavno presli sve granice.

Branka

24.11.2018. 12:23

Ako kršite CEFTA sporazum, ne priznajete međunarodno pravo, ne želite dijalog pa jel moguće da međunarodne institucije ostaju neme na sve to?

Maja

24.11.2018. 12:41

Najnovija dešavanja na KiM ukazuju da moramo brzo de delamo jer takvo stanje nije održivo ako želimo da sačuvamo mir.

Saska

24.11.2018. 13:01

Срамотно понашање Албанца а још срамотније је што КФОР и даље не реагује

Boli

24.11.2018. 13:06

Zemlja kriminala, oruzja, divljastva, bezvlasca,ko je napravio laznu drzavu Kosovo sigurno se kaje zbog toga. Moramo spasiti nas narod ove torture.

Koriolan

24.11.2018. 13:10

Toliko primitivizma i prostakluka ima kod mnogobrojnih Albanaca.Taj narod je zaostao po svim kriterijumima.

Filip

24.11.2018. 13:15

Srbi su uplašeni, situacija na Kosovu je alarmantna. Ne znam što toliko čekaju međunarodne institucije.

Ronaldinjo

24.11.2018. 13:16

Naši zvaničnici trebaju hitno da se sastanu sa zvaničnicima u Londonu.Prevršilo svaku meru, da pored saznjanja koje imamo London nije sazvao sastanak, to znači da će raseiti i Srbe kao i Sirijce, ako proteraju Srbe sa KiM, proteraće Srbe sa Blakana.

Jeca

24.11.2018. 13:17

Albanci ne prestaju sa napadima ali im i dalje nije jasno koliko su Srbi tvrd narod! Ne damo se mi ni po koju cenu!

Benny

24.11.2018. 15:27

@Jeca - U našu drzhavu svi su ravnopravni pred pravdom,ne mozhe sever da bude kao divlji zapad,a da se ubice ne hapse..a vi kukajte dalje,jer to znate najbolje ..dozhivotno zhivotinjama

Орлић

24.11.2018. 13:24

Они спаљују српску робу и увели су царине од 100%,a у Аману продају њихову кафу,из Пећи,и то је стављају у први план и на снижење...Страшно!Додуше,то се и могло очекивати од власника Арапина. Веросатно нећете објавити,али сам морао да напишем.

Niko

24.11.2018. 14:06

ugasiti gazivode dok se neplati voda i struja...pa necu ja iz mog dzepa da placam njima tamo

star

24.11.2018. 14:14

U severnom delu Kosovske Mitrovice je mirno, ali ne prestaju provokacije kosovskih albanaca na naš narod, ali se Srbi drže složno i ne nasedaju na te provokacije.

Serbinator

24.11.2018. 14:40

Od ovih šiptara ne može čovek ni na pijaci da ode. Moraml biti složni mada je mislim da je sloga misaona imenica za naš narod.

Serbinator

24.11.2018. 14:42

Velika kriza nas je zahvatila na Kosovu, iako je i pre ovog nasilja nije bilo sjajno. Dokle će se šiptari tolerisati videćemo.

Niko

24.11.2018. 14:46

gazivode treba zatvoriti pa neka vuku produzni kabel iz podgorice.. ja ima mogu prodati odmah kablove

Ilija

24.11.2018. 15:24

Zapad očekuje od Srbije da nasilnički reaguje pa da i zvanično odobre terorističkom Kosovu da osniva vojsku, koju je već imaju ali pod drugim nazivom.

Kaca

24.11.2018. 15:46

Ovakvo ponasanje mora da prestane,napadati neduzne ljude i pretiti im vatrenim oruzijem je krajnje neprihvatljivo,pritom napadaju i pljuju novinare i snimatelje.

ЦАКИ

24.11.2018. 16:17

Нама у Београду би било бескрајно досадно да нема наших Срба на Косову.

Mile

24.11.2018. 16:22

Kako se stvari odvijaju sa Pristinom izgleda da ce njima najvise trebati nas kljuc od vode i struje.

Ludilo

24.11.2018. 16:52

Ljudi nisu oni nikakvi kosovski specijalci, dok god ih ni tako nazivali oni će to zloupotrebljavaju. Promenimo politiku prema njima. Oni su banda, terorista i ništa više.....

Una

24.11.2018. 21:07

Krajnje je vreme da EU preduzme neke mere kojima bi se sprečilo brutalno nasilje i zlostavljanje našeg naroda na KiM od strane Albanaca.

grga2

25.11.2018. 00:33

GAZIVODE NEĆE SMANjIVATI ISPORUKU VODE PRIŠTINI A trebali bi, nema Ljimunade dok Pristine ne prizna da je Kosovo sastavni dio Srbije

Hana

25.11.2018. 04:54

Ljudima je pritvor određen zbog nečega sa čim nemaju nikakve veze. Ovo što Šiptari rade je van pameti i necivilizovano!

Dzo

25.11.2018. 08:18

Ovo hapsenje nema nikakve veze sa ubistvom Olivera,bio im je cilj samo da isprvociraju Srbe ali nisu uspeli

Ratko

25.11.2018. 09:23

Prvo nas izgladnjuju sad su počeli i da nas zatvaraju, kad će Brisel da reaguje, kad krv krene!?