Zanimljivosti Superklasika - vradžbine, zatvaranje Bombonjere, ispraćaj ka stadionu...

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.11.18. | 15:22

"Ludi" Argentinci

Superklasiko u kom će se sastati River Plejt i Boka Juniors u revanšu finala Kupa Libertadores biće jedna od najvećih utakmica u istoriji. Nazivaju je i utakmicom veka. U prvom meču je bilo 2:2, a sada ćemo pobednika dobiti na Monumentalu (21h).

Opširno o ovoj utakmici mogli ste da čitate u tekstu sa nazivom "Čast i bruka žive dovijeka", a sada vam donosimo prateće stvari koje se dešavaju pred ovaj neverovatni sudar.

Izabrane vesti

Ima tu svega, od fanatičnosti, pa do nekih jezivih stvari. Recimo, ispred Monumentala se pojavio krst napravljen napravljen od soli okružen svećama?! To u tamošnjoj kulturi simbolizuje nesreću pa se ocenjuje da je to bilo upućeno fudbalerima River Plejta.

Svo se tu oružje koristi. Ne štedi se protivnik ni na koji način. Ne biraju se sredstva. Pa ni vradžbine.

Inače, večeras na gostujućem terenu neće biti navijača Boke. Ideja je bila da u slučaju pobede Boke slavlje tog tima bude na Bombonjeri, ali to neće biti moguće jer taj stadion neće moći da se otvara barem do utorka. Podsećamo, 60.000 navijača Boke gledalo je trening svog tima, a još 10.000 je ostalo van stadiona.

Kao mesto koje je grad Buenos Ajres odabrao za proslavu je popularni Obelisk. I biće tu mnogo, baš mnogo mera obezbeđenja. Ko god da osvoji biće tu mnogo ljudi koji će se sliti da proslavi najveću pobedu u istoriji tog kluba, ma koji bio. Taj spomenik će biti obasjan bojama pobednika, pišu argentinski mediji.

Kada smo kod navijača, pristalice Boke su najavile da će da posete igrače oko podneva, da dođu do njihovog hotela pred meč i isprate klupski autobus par blokova uz zastavu, balone i pesmu. Sprema se žurka i najavljuje preko društvenih mreža. Videćemo da li će je i biti. 

Inače, dodajmo i da je policija provalila u domove navijačkih grupa i našla pritom 250 ulaznica za Superklasiko i mnogo, mnogo novca. Radi se očigledno o preprodavcima karata za ovaj veliki susret.

Na naslovnoj strani jednog od renomiranih sportskih novina “Ole”-a, vidi se da su pločice sa ugraviranim natpisom osvajača već spremljene. I vide se dve pločice, za svaki klub posebno. Jedna će ići na trofej, a druga će verovatno biti uništena.

Spetakl nas čeka, iz kojeg god ugla da gledate...

Foto: Reuters


tagovi

Superklasiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara