KLS: Metalac osakaćen u Novom Sadu

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.11.18. | 14:41

"Neće biti lako bez Mikulića i Dojla, ali to je njihova odluka koju smo prihvatili. Trenutno smo u pregovorima sa pojedinim centrima i nadam se da ćemo ih uspešno privesti kraju", poručuje trener Valjevaca Mihailo Poček

Skor od samo jedne pobede i šest poraza pred susret protiv Vojvodine nije najveći problem košarkašima Metalca. Valjevci će u nastavak sezone bez Lukasa Dojla i Josipa Mikulića, dva važna igrača iz startne petorke, što dodatno otežava posao stručnom štabu za pripremu predstojećeg susreta. Sa prvim je ugovor sporazumno raskinut, dok je drugom kraći otvoreni istekao, pa će obojica potražiti novu sredinu. Dobra vest je da u Valjevo stiže bek Filip Pejović, bivši igrač Vršca i Konstantina, koji bi mogao da pomogne saigračima u utorak u susretu protiv OKK Beograda.

I pored nezahvalne situacije u kojoj se nalaze, gosti ne planiraju da ustuknu pred domaćinom iz Novog Sada, koji ima učinak od tri pobede i četiri poraza.
"Moramo ispraviti greške i pružiti maksimum u ovom sastavu. Ključ leži u odgovoru na njihovu prepoznatljivu agresivnost. Presingom preko celog terena pokušavaju da izmore protivnika i na taj način slave, što im je sistem igre godinama unazad. Ako pronađemo odgovor, možemo se nadati dobrom rezultatu", rekao je krilni centar Metalca Nenad Nerandžić.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba gostiju Mihailo Poček mišljenja je da zgusnut raspored koji sledi nakon susreta u Novom Sadu neće dobro doći njegovim pulenima, ali se nada izlasku iz krize nakon dolaska Pejovića.
"Neće biti lako bez Mikulića i Dojla, ali to je njihova odluka koju smo prihvatili. Trenutno smo u pregovorima sa pojedinim centrima i nadam se da ćemo ih uspešno privesti kraju. Znamo kako Vojvodina igra prethodnih sezona, želja je da u igri vidimo napredak u odnosu na prethodne duele i pojačamo agresivnost u odbrani. Neće biti lako, naročito ako se zna da nam slede susreti protiv OKK Beograda, Dinamika i Novog Pazara, pretendenata na sam vrh tabele", kazao je Poček.

Tamiš će odmeriti snage sa Slobodom iz Užica. Obe ekipe imaju po tri pobede i četiri poraza, ali će samo jedna nastaviti seriju pobeda budući da su oba tima slavila u prošlom kolu.
“Sloboda je dobra ekipa. U svojim redovima imaju iskusnog Otaševića i Hristova koji je prošle godine igrao za Tamiš u Superligi i zaslužuje svaki respekt. Sa druge strane, mi igramo sve bolje, očekujem da tako nastavimo, pružimo još jednu dobru partiju i ako Bog da, zabeležimo još jednu pobedu koja će nam pomoći da odemo u gornji dom tabele", rekao je veteran Tamiša Bojan Krstović. 

SRBIJA 1 - OSMO KOLO:

Petak

Dinamik - Mladost 100:75
Dunav - Zlatibor 79:74

Subota

17.00: OKK Novi Pazar - Vršac
18.00: Beovuk - Subotica
20.00: Tamiš - Sloboda
20.00: Vojvodina - Metalac

Nedelja

12.00: OKK Beograd - Borac

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara