GRČKI MEDIJI O DRAMI U SRPSKOJ AMBASADI U ATINI: Napadač - psihički poremećena osoba

Beta

24. 11. 2018. u 11:28

Upad je oko 9.30 po lokalnom vremenu (10.30 po srednjoevropskom) prijavio grčki policajac, čuvar Ambasade

ГРЧКИ МЕДИЈИ О ДРАМИ У СРПСКОЈ АМБАСАДИ У АТИНИ: Нападач - психички поремећена особа

newsbomb.gr

Muškarac, koji je jutros naoružan upao u ambasadu Srbije u Atini, je 23-godišnji državljanin Srbije, javljaju grčki mediji i dodaju da se radi o psihički poremećnoj osobi.

Kako navodi "Si-En-En Gris", napadač je kod sebe imao dva noža, a ispred zgrade je ostavio kanister s naftom.

Tokom incidenta, dodaje "Si-En-En Gris", on je uzvikivao da Kosovo pripada Srbiji.



Kako se navodi, napadač ima istoriju psihijatrijskih problema. On je izveden pred tužioca, koji je odredio da će mu biti suđeno po redovnom postupku i naložio da bude prebačen u bolnicu na psihijatrijsko ispitivanje.

Atinski list "Lefemerida" dodaje i da je, prema prvim informacijama, mladić, koji je u 9:30 preskočio ogradu zgrade ambasade, bio u alkoholisanom stanju.


Navodi i da je uzivikivao "Ujedinjenje Kosova i Srbije!" i "Napolje Turci i Bugari!".

Kako se dodaje, napadač je tokom incidenta tražio da razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ambasadorom Dušanom Spasojevićem.

Prethodno je Tanjugu u ambasadi Srbije u prestonici Grčke rečeno da je u zgradu naše zemlje u Atini tokom pre podneva upao naoružani muškarac, ali da u incidentu niko nije povređen i da je napadač priveden.

"Imali smo dobru saradnju sa grčkom policijom", dodali su u ambasadi.

Kako su preneli grčki mediji, upad je prijavio grčki policajac, čuvar ambasade.

AMBASADOR SRBIJE: NIKO NIJE POVREĐEN

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je danas da niko nije povređen u napadu naoružanog muškarca na Ambasadu Srbije u Atini i da policija još istražuje okolnosti tog incidenta.

"Niko od zaposlenih u Ambasadi ni od članova njihovih porodica nije povređen. Napadač je takođe nepovređen", rekao je Spasojević agenciji Beta.

On je naveo da je muškarac naoružan s dva noža upao u zgradu Ambasade jutros malo pre 9.00 i da još nije poznato kako je to učinio.

"Pretpostavljamo da je provalio kroz metalna vrata konzularnog odeljenja i potom nestao u zgradi Ambasade", kazao je srpski ambasador.

Spasojević je dodao da je policija odmah reagovala i savladala napadača tri sata posle njegovog upada u zgradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

* КОМЕНТАР *

24.11.2018. 13:43

А кога је он то напао, нема нигде у тексту, па га зовете "нападач" ?!? Можда је нека пијана будала па му је пала таква глупост на памет?!? А можда се човек бранио од неког па је у бежању прескочио ограду?!?Где је нестало истраживачко новинарство без лажног сензационалистичко-хушкачког етикетирања?!? ЦНН Грееце = Н1 = иста хушкачка г.вна !!!

рашинац св

24.11.2018. 19:41

нешто ту није баш на месту,а поготову што јавља си-ен-ен њима веровати???можда је човек нашао начина да некако обезбеди заштиту...?