Oni će prvi put osetiti čari večitog derbija

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.11.18. | 11:56

Kod Partizana sedmorica, a kod Zvezde šestorica debitanata, računajući trenere

Nema mnogo velikih utakmica u evropskoj košarci koje izazivaju toliko strasti i naboja kao što je to večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde. Možda je to još duel Panatinaikosa i Olimpijakosa. Elem, uživanje je igrati u Pioniru pred navijačima oba tima, a takvu šansu će imati sedmorica predstavnika Partizana i šestorica kod Crvene zvezde.

DEBITANTI U VEČITOM DERBIJU

Izabrane vesti

PARTIZAN: Markus Pejdž, Uroš Trifunović, Amar Gegić, Rade Zagorac, Džok Lendejl, Aleksej Nikolić, Andrea Trinkijeri (trener)

CRVENA ZVEZDA: Džo Regland, Stratos Perperoglu, Nemanja Nenadić, Mohamed Faje, Bili Beron, Majkl Odžo, Milan Tomić (trener)

Naravno, krenućemo od trenera. Partizan će imati prvi put stranca na klupi u istoriji u večitom derbiju. Videćemo kako će se Andrea Trinkijeri snaći. Međutim, on je trener koji dobro barata našim jezikom, ali i košarkaškom istorijom pa mu ne treba posebno objašnjavati koliko je ova utakmica važna.

Milan Tomić sa druge strane kao rođeni Beograđanin naravno zna sve o derbiju, imao ih je mnogo u pomenutom grčkom večitom obračunu, ali će sada prvi put sedeti na klupi u najvećoj srpskoj košarkaškoj utakmici.

Činjenica da oba tima dosta menjaju sastave (pa i trenere) pred početak svake sezone, dovodi do toga da u svakom prvom derbiju imamo dosta debitanata.

Obično su to stranci. Kod Partizana će tu cast imati Markus Pejdž, Džok Lendej, Amar Gegić i Aleksej Nikolić, mada ovaj poslednji duo vrlo dobro zna o čemu se radi. Pored njih tu su i Rade Zagorac i Uroš Trifunović. Imaće Zagorac priliku da igra protiv tima koji ga je želeo u svojim redovima, ali su upravo klupske boje, odnosno privrženost njima, odredile njegov put ka Partizanu.

Partizan je mogao da ima još jednog novajliju u svojoj koloni, ali se Entoni Braun nije snašao i više nije deo tima.

U redovima Crvene zvezde to su osim Milana Tomića i Nemanje Nenadića sve stranci. Svi su oni naravno čuli o našem derbiju, ali prednost imaju Odžo (igrao za FMP i gledao sa tribina derbije), kao i Stratos Perperoglu koji je igrao grčki derbi i u dresu Olimpijakosa i Panatinaikosa. Njemu vruća atmosfera neće biti čudno okruženje.

Dušan Ristić je bio član Zvezdine ekipe u sezoni 2013/2014 u novembarskom derbiju (njegov prvi mandat u crveno-belom dresu), tako da sa te strane gledano on neće biti debitant.

Možda je najzanimljiviji slučaj Stefana Jankovića. On neće biti debitant u derbiju zato što ga je prošle sezone igrao više puta, ali u dresu Crvene zvezde.

Foto: Action images


tagovi

Markus PejdžDžok LendejlMohamed FajeDžo ReglandAndrea TrinkijeriMilan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara