Najnovije vesti
Vesti Društvo
AMSS: Pažljivo u vožnji zbog magle, oprez i zbog odrona

AMSS: Pažljivo u vožnji zbog magle, oprez i zbog odrona

Višše dnevne temperature, bez padavina, doneće danas dobre uslove za vožnju, ali se vozačima savetuje veći oprez zbog jutarnje magle koja je najzastupljenija dužž rečnih tokova i po kotlinama, a česte promene vremena donose i čestu pojavu odrona zemlje i kamena, saopšštio je jutros Republički hidrometeorološški zavod (RHZS).

autoput02_foto vladimir zivojinovic Foto: V. Živojinović / RAS Srbija
autoput02_foto vladimir zivojinovic

Kako se navodi, najvišše odrona ima na Ibarskoj magistrali između Kraljeva i Rašške, dolinom Drine, ima ih i na Đerdapskoj magistrali, a treba biti oprezan u vožžnji i između Kokinog broda i Nove Varošši, kroz Sićevačku, Drensku i Grdeličku klisuru.

AMSS podseća da prvi dan vikenda možže doneti i povremene gužžve na pojedinim saobraćajnicama, s mogućim kraćim zastojima, kao i zbog radova, pa iz tog razloga apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu pažžljivi i pošštuju saobraćajne propise.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok na putničkim terminalima graničnih prelaza u Srbiji trenutno nema zadržavanja dužžih od 30 minuta.

Uprava Granične policije saopšštila je da na izlazu iz zemlje ka Mađarskoj teretna vozila na Horgoššu čekaju oko 300 minuta, a na Kelebiji oko 90.