Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 24.11.2018.
00:22
A. Vučićević - Vesti A

Publika stala uz Sergeja

Nakon što je predstava "Utopljene duše" u kojoj igra Sergej Trifunović skinuta sa repertoara Aleksinačkog pozorišnog festivala, publika je započela tihi bojkot. Određeni broj gledalaca već je vratio karte, revoltiran zbog iznenadne promene u repertoaru. Predstava je zamenjena drugom zbog, kako je navedeno mogućeg sukoba interesa, jer je otac poznatog glumca učestvovao u selekciji takmičarskog programa.

A. Čukić
Sergej Trifunović

Kako je za medije istakao Sergej, navodni sukob interesa je smešan.

- Predsednik opštine Aleksinac, koji je vojnik Srpske napredne stranke, po svemu sudeći, želeo je ozbiljno da se uvuče u d... vođi, bez obzira na to što njega baš briga koja će predstava biti na repertoaru i ko u njoj igra. Repertoar aleksinačkog festivala je zaključen još u avgustu. Interesantno je kako se niko od avgusta nije setio da je to "sukob interesa". Pritom, ti ljudi očigledno ne znaju šta znači pojam sukoba interesa. Ni moj otac ni ja tu ne dobijamo nikakve pare. Frapantno je što se to događa dva dana pre početka festivala - kaže glumac.

Još neverovatnije mu je to to što kažu da je reč o "umetničkom" sukobu interesa.
- Šta to znači, za boga miloga. To je genijalno objašnjenje. Jednostavno, ovde se radi o jeftinom pokušaju sakupljanja političkih poena - zaključio je Trifunović.

I poznati dramaturg Siniša Kovačević oglasio se ovim povodom na Tviteru.
- Pre nekoliko godina dobio sam nagradu za životno delo od Aleksinačkog pozorišnog festivala. Nije Sergej Trifunović neki naročiti glumac. Ne treba im on, nisam potreban onda ni ja. Dakle, ovim i poštanskim putem vraćam pomenutu nagradu. Veliki je to festival za tako malo životno delo - napisao je Kovačević.

Nekoliko sati kasnije, obrisao je ovaj tvit sa svog profila.

UDUS: Udvorički razlozi

Ovim povodom oglasilo se i Udruženje dramskih umetnika Srbije.
- Obrazloženje da je repertoar takmičarskog programa Festivala promenjen "zbog eventualnog sukoba interesa" predstavlja besmisleni izgovor. Jedini razlozi zbog kojih se sve ovo desilo jesu niski udvorički, politički, vanumetnički razlozi onih koji su ovakvu odluku doneli. Sergej Trfunović je, ispostavilo se, kolateralna šteta sopstvenog humanitarnog rada i sopstvene hrabrosti. On je bez sumnje, vrhunski umetnik. Ako neko, iz kojih god razloga, želi da svoju sredinu ostavi bez takve vrhunske vrednosti i lepote, onda je to njegova odgovornost - navodi se u saopštenju predsednika UDUS Voje Brajovića.

POVEZANE VESTI

Subota 24.11.2018. 13:58
Trifunoviću više glume-manje politike!!! Potpis: Jovan Divjak
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online