Petak, 23.11.2018.

18:34

Uhapšeni Srbi saslušani; Simić: Neki su pretučeni

Srbi uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića saslušani su pred inspektorima kosovske policije.

Izvor: Tanjug

Uhapšeni Srbi saslušani; Simić: Neki su pretučeni
Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavkoviæ

Sutra će sud odlučivati o njihovom zadržavanju u pritvoru.

Od četvorice privedenih samo je Marko Rošić na saslušanju imao izabranog branioca, advokata Miloša Delevića, dok su ostalima postavljeni advokati po službenoj dužnosti.

Rošićev branilac rekao je Tanjugu da je njegov branjenik negirao krivično delo za koje se tereti - pomaganje u teškom ubistvu.

Tačne podatke o krivičnom delima za koja se terete ostali - Delević nema.

Pošto je specijalno kosovsko tužilaštvo već zatražilo od suda u Prištini da se Srbima odredi 30 dana pritvora, Delević je rekao da će oni sutra biti izvedeni pred sudiju koji će doneti odluku o tom predlogu.

“Ja ću za svog branjenika tražiti da se brani sa slobode, jer ne postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo za koje se tereti. Alternativno, stavićemo predlog da se odredi blaža mera od pritvora, kao što je kućni pritvor ili obećanje da neće bežati uz predaju pasoša sudu”, precizirao je Delević.

Pored Rošića, uhapšeni su Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković, koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića, dok se Saša Ćurčić tereti za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti i za njega tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.

Svoj četvorici je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati u policiji.

Što se tiče saslušanja pred tužiocem, on može da ispita uhapšene u svakom trenutku - ili u roku od 48 sati ili kasnije, kako se i očekuje. Sednica Kriznog štaba četiri opštine na severu KiM, na kojoj će se analizirati političko-bezbednosna situacija u tom delu, biće održana večeras u 20 časova, najavila je Srpska lista.

Pre podne takođe je održana sednica tog Kriznog štaba sa koje je zatraženo puštanje na slobodu četvorice uhapšenih Srba ili da se za akciju specijalne jedinice ROSU ponude validni dokazi.

Zatraženo je i ukidanje takse na srpske proizvode i upozoreno da će se zbog takvih mera Srbi iseliti sa tih prostora, dok je od Kfora i međunarodnih institucija zahtevano da se obezbede i garantuju mir i stabilnost.

U više srpskih sredina na Kosovu i Metohiji danas su održani i jednočasovni protesti.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da se četvorica uhapšenih Srba nalaze u pritvornom centru u Prištini i da je angažovan tim advokata koji će ih braniti.

"Po nezvaničnim informacijama neki su teško pretučeni... Ali to su nezavnične informacije i najbolje je da sačekamo da vidimo šta će nam reći advokati", kazao je Simić.

U akciji specijalnih jedinica Rosu uhapšene su četvorica Srba, po nalogu suda koji vodi istragu za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Trojica su uhapšena zbog istrage ubistva, a jedan zato što se suprotstavljao akciji hapšenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: