Vesti

0

Đukić Dejanović: Više sredstava za mere populacione politike u 2019. godini

Autor: MIM

Izvor: Beta

Đukić Dejanović: Više sredstava za mere populacione politike u 2019. godini

Izvor: Foto: Beta / Slobodan Miljević

"Nikako ne očekujem da suma novca bude manja i skoro sam sigurna da će biti veća od ovogodišnje za sve mere populacione politike", rekla je novinarima Đukić Dejanović, ali nije precizirala tačan iznos sredstava koji je planiran.

Ona je kazala da je zakon o budžetu već u skupštinskoj proceduri, od naredne nedelje počinje rasprava, kao i da će biti amandmana.

Đukić Dejanović je rekla da je ove godine novac raspodeljen u 61 lokalnoj samoupravi i da je najviše novca namenjeno stvaranju boljih uslova u predškolskim ustanovama, parovima početnicima u malom biznisu, stanovanju i popravljanju uslova života porodica.

Ona je navela da će prioritete među merama populacione politike u 2019. određivati lokalne samouprave, jer su razlike prevelike u potrebama porodica u gradovima i selima.

"Bez obzira što Srbija nije prevelika, razlike su prevelike u tome šta je potrebno jednoj prosečnoj porodici koja treba da se proširi u velikim gradovima kao što su Beograd i Novi Sad, od potreba u selima u jugoistočnoj Srbiji", rekla je Đukić Dejanović.

Đukić Dejanović je danas je na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu učestvovala na panelu sa temom "Uticaj demografskih i migracionih tokova na ekonomski razvoj Republike Srbije".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR