23. novembar  2018. 12.08  | Izvor: Tanjug

Šta je govorio Dimitrijević, kojeg KPS traži u Goraždevcu?

KOSOVSKA MITROVICA -

Verujemo predsedniku Srbije i Vladi Srbije, a ne kosovskim institucijama, rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Peć, sa sedištem u Goraždevcu, Miloš Dimitrijević na sastanku sa predsednikom Vučićem u Beogradu.

Kosovska policija upala je danas oko 11. 00 sati u prostorije Dimitrijevića, koji je u tom trenutku bio na putu ka kancelariji, saznao je Tanjug.

Dimitrijević je govorio na jučerašnjem sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM, u Beogradu, a mediji navode da Dimitrijevića upravo zbog toga nameravaju da uhapse.

kps, kosovska, policija

"Verujemo predsedniku Srbije i Vladi Srbije, a ne kosovskim institucijama", rekao je Dimitrijević na sastanku sa predsednikom Vučićem u Beogradu.

Dimitrijević je rekao i da su ga jedne noći pre nekoliko dana, kada se vraćao iz Kosovske Mitrovice, Rosu jedinice dva puta u roku od 40 minuta zaustavljale i pretresale i njega i automobil.

Dodao je da vozi sa srpskim registarskim tablicama i da ih neće skinuti.

Prema njegovim rečima, srpski narod je uplašen zbog mera Prištine:

"Verujemo predsedniku Srbije i Vladi Srbije, a ne kosovskim institucijama", rekao je on i upozorio i da postoji nekoliko ljudi koji pišu kosovskim institucijama o "nama da smo paralelne institucije".

Dodao je da će narod u Metohiji biti miran i da će čekati konačno rešenje koje će postići Beograd.

Dimitrijević je predsedniku govorio i o broju Srba u tom delu KiM - da u Goraždevcu živi 670 Srba, u Peći osam sa popom, u patrijaršiji oko 30, u Đakovici tri monahinje, a da ih u Uroševcu nema na šta je predsednik dodao da je taj grad tehnički čist.

U Peći živi oko 100.000 Albanaca.

Srodne vesti