Fudbalski "Crni petak", Sergej na vrhu liste!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 23.11.2018.
10:41
Izvor: Sportske.net

Svi danas pričaju o "Crnom petku", ali popusti za fudbalere važe u januaru, odnosno junu. Ovo će, navodno, na popustu, biti u Seriji A.

EPA-EFE/GIANNI NUCCI
EPA-EFE/GIANNI NUCCI

Povezane vesti

Naravno, danas svi pričaju o "Crnom Petku", danu popusta, u Italiji se šale da je on rezervisan i za fudbalere, ali da pada tokom prelaznog roka.

Naime, ovo se odnosi na igrače na Apeninima za koje su klubovi odbijali jake ponude, a čija je cena, zbog loših partija, pala na tržištu, pa se uz, nemalu dozu ironije, tvrdi da će oni biti deo "crnog petka" u januaru ili junu...

Pogađate, na listi je Sergej Milinković Savić, o njemu ne prođe dan da se ne licitira sa cenom i ne napomene da je Lotito odbio ponudu od 80 miliona plus Ruganija ili Pjacu od Juventusa, a da niko nije ni prišao sumi od 120 miliona. Sada će, ako se ovako nastavi cena biti manja, mada Lacio ne mora da prodaje Srbina koji je produžio ugovor do 2023.

Zanimljivo da i Rugani koji je mogao da bude deo paketa traži da ode iz Juventusa, za njega su od Čelsija odbili 50 miliona, juče je njegov otac najavio da je Danijele završio sa Juventusom, odigrao je tri meča od početka sezone, ali, iako ga Sari i dalje želi, kao i Milan, čini se da Juve ni u snu ne može da računa na taj novac.

Pomenimo još jednog igrača Lacija, Luisa Alberta. I njega su mogli da prodaju za 40 miliona, na kraju je otišao Anderson da bi baš Luis Alberton imao više prostora, no, njemu ne ide, čak je u lošim odnosima sa Inzagijem pa je završio na klupi.

Šta reći za "Gala" Belotija koji ima klauzulu od 100 miliona za inostranstvo, Milan je nudio 70, Urbano Kairo to odbio, "Pevac" je daleko od nekadašnje forme, sada ne vredi ni 50, a ponuda i nema.

Milan je odbio Juventus za Bonaventuru, ovaj se povredio i biće gotovo godinu dana van terena, a za Donarumu su od PSŽ tražili 70 miliona. Priča se da bi mogli da ga prodaju kako bi balansirali knjige, to je ispeglali finansije, no, kako brani u poslednjih godinu dana, čini se da po mnogima natalentovaniji golman na svetu ne bi mogao, ni uz svu Rajolinu magiju, da donese Milanu ni 40 miliona evra, jednostavno nema kupaca, drugi golmani su u modi.

Roma ima svoje muke, Pastore i Kristante su potpuna razočaranja, plaćeni su po 25 miliona, sada za obojicu ne bi mogli da uzmu tolio, "El Flako" je povređen, dok je italijanski reprezentativac daleko od forme.

Inter ne zna šta će sa Gabrijelom Barbosom, u "Gabigola" je uloženo 35 miliona evra, on izgleda daje golove samo u Brazilu, ali tamo nemaju novca da ga otkupe, a Spaleti ga ne želi. Bolja situacija je sa Žoao Mariom koji je plaćen 40 miliona, nisu mogli da ga prodaju ni za 20, ali sada konačno nešto pokazuje i dobija povremeno šansu.

Juve je De Šilja platio 12 miliona, procenjuje se da je to čist hir Alegrija koji ga je i promovisao u Milanu, ali ovaj igrač je potpuno nebitan u redovima šampiona. Što se Benatije tiče, za njega će verovatno vratiti uloženi novac, nije problem u njegovim igrama nego u konkurenciji, Milan ga želi, ali Juventus neće pustiti Marokanca ispod 20 miliona evra.

"Crni petak" sledi, mnogi timovi će morati da se pomire sa gubicima, odnosno "diskontnim cenama" po kojima će prodavati igrače...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RealanNis
Friday, 23.11.2018
12:16

Dokle vise sa SMS-om? Da ga je neko zeleo kupio bi ga. Da im je neko stvarno ponudio 80 miliona za njega sigurno je da bi ga prodali. Pogledajte igrace na trzistu u tom cenovnom rangu i pogledajte Sergeja razlika je nebo i zemlja.