Manifestacija "Ukusi Koreje" od 23. novembra u Beogradu 1Foto: Ambasada Koreje

Manifestacija „Ukusi Koreje” održaće se u Merkator Centru Beograd, 23. novembra u 16 časova, a posetioci će biti u mogućnosti da probaju tradicionalnu korejsku hranu i u subotu u periodu od 10 do 19 sati.

Događaj koji organizuju Ambasada Koreje i Korejska agencija za promociju trgovine i investicija – KOTRA, biće otvoren u petak u 16 časova i trajaće do subote u 19 sati u Mercator Centru u Beogradu.

U cilju promocije korejskih prehrambenih proizvoda u Srbiji, tokom trajanja događaja, volonteri Korejske ambasade će posetiocima objašnjavati kako da pripreme neka od najpoznatijih korejskih jela, a uputiće ih i u načine za kombinovanje namirnica i začina, navode organizatori.

Đi-von Sol, drugi sekretar ambasade zadužena za kulturu i ekonomske poslove, istakla je da Južna Koreja prvi put zvanično predstavlja svoje prehrambene proizvode građanima Srbije. Ona je pozvala sve zainteresovane da posete manifestaciju i probaju tradicionalnu korejsku hranu kao što su bibimbap i gimbap.

„Građani će imati priliku da probaju neka od najpoznatijih korejskih obroka pripremljenih od rižota i morske trave. Poseban specijalitet biće grickalice od hrskave morske trave, koju mi jedemo kao čips”, objasnila je Sol.

Đivon Sol istakla je da je pirinač glavna hrane Korejaca, ali i da njihova kuhinja obiluje povrćem obrađenim na različite načine: „Do sada, korejska hrana nije bila toliko zastupljena u Srbiji. Razlike u kulturi ishrane, ali i nedostataka znanja o našoj kuhinji neki su od razloga za to. Ipak, trudimo se da umanjimo barijere i predstavimo specifične korejske proizvode. Ovaj događaj biće dobra prilika da promovišemo korejsku hranu, ali i da ljudi u Srbiji isprobaju novu kuhinju, začine i grickalice.”

Bibimbap, jedno od jela koje će posetioci „Ukusa Koreje” imati prilike da probaju, mešavina je kuvanog belog pirinča, povrća, govedine, garnirunga, i gočujanga – jednog od najpoznatijih soseva u korejskoj kuhinji. Sos je začinjen i ima blago-slatki ukus. Na manifestaciji će se služiti i gimbap – beli pirinač kuvan sa susamovim uljem i solju, a potom umotan sa različitim sastojcima (najčešće povrćem i mesom) u list morske trave poznate kao laver. Korejci ga najčešće nose za ručak ili užinu.

Događaj je besplatan i otvoren za sve posetioce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari