Vlada daje SPC milion evra za poreze i doprinose

Vlada Srbije uplatiće iz državnog budžeta milion evra Srpskoj pravoslavnoj crkvi i taj novac biće prosleđen za poreze i doprinose zaposlenih.
Vlada daje SPC milion evra za poreze i doprinose
Foto: 021.rs
Prema navodima "Blica", odluka je usvojena na sednici Vlade u utorak, a zahtev SPC bio je upućen premijerki Ani Brnabić zbog teške finansijske situacije Crkve.
 
Uplaćeni novac vodiće se, kako je navedeno, kao dotacija nevladinim organizacijama, prenosi list.
 
"Patrijaršijska upravna kancelarija SPC u Beogradu obratila se dopisom 16. novembra predsedniku Vlade sa zahtevom za odobrenje sredstava u ukupnom iznosu od milion evra, s obzirom na tešku situaciju i nemogućnost izmirenja prispelih zakonskih obaveza za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje za svoje zaposlene, kao i pripadajuće poreze", navedeno je u obrazloženju odluke Vlade, navodi list.
 
Izdvojeni novac će, kako je predviđeno, uplatiti Generalni sekretarijat Vlade na račun Patrijaršijskog upravnog odbora SPC u Beogradu, a za realizovanje je zaduženo i Ministarstvo finansija, preneo je list.
  • Mrkela

    12.12.2018 00:51
    bonjek@yahoo.com
    Ovo nije po Ustavu.
  • Simba

    28.11.2018 14:05
    Ko vas tera da zovete popa (bilo koje verske zajednice) na svadbu, na sahranu, na slavu, da se krstavate...
    Kanda se, ipak, bojite. Mislite, 'ajde da mu platim,da to obavi, mozda ima Boga...
    Ja verujem da Boga ima, ali na moju radost "ne kupuje" se Bog na slavama,krstenjima,sahranama....
    Bolje taj novac dajte nekom Bozjem stvorenju (ocu,majci,detetu,bratu,komsiji,bliznjem...) kome je potreban da olaksa zivot.
  • Pa vec mlate pare

    27.11.2018 20:31
    Ali njihove tarife su tako visoke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija