Najnovije vesti
Vesti Svet
Crna Gora i Makedonija potpisale ugovor o imovinsko-pravnim odnosima

Crna Gora i Makedonija potpisale ugovor o imovinsko-pravnim odnosima

Ministar inostranih poslova Crne Gore Srđan Darmanović i makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov potpisali su danas ugovor o međusobnom uređenju imovinsko-pravnih odnosa kojim je, kako je ocenjeno, napravljen korak napred u jačanju ugovorne baze dve države.

crna gora01_RAS_foto Mitar Mitrovic Foto: M.Mitrović / RAS Srbija
crna gora01_RAS_foto Mitar Mitrovic

Darmanović, koji se danas u Skoplju sastao sa Dimitrovim prvog dana radne posete Makedoniji, rekao je da intenzivan politički dijalog i saradnja predstavljaju primer u regionu i potvrđuju odlične odnose dve države, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva inostranih poslova.

"Zemlje našeg regiona ujedinjene su zajedničkom evropskom perspektivom koja ujedno predstavlja i podsticaj boljem infrastrukturnom povezivanju i ekonomskom razvoju u okviru berlinskog procesa i brojnih regionalnih inicijativa", istakao je Darmanović.

On je ponovio podršku Crne Gore Prespanskom sporazumu i rekao da je uveren da je, usvajanjem u Sobranju odluke o pristupanju ustavnim izmenama, Makedonija napravila istorijski korak napred u pravcu daljeg razvoja, a ujedno stvorila uslove za ulazak u NATO i otvaranje pristupnih pregovora sa EU.

Dimitrov je zahvalio crnogorskom šefu diplomatije za podršku koju Crna Gora, kao članica NATO-a, pruža Makedoniji u procesu evroatlantske integracije.

On je naglasio da su benefiti članstva u Alijansi vidljivi na primjeru Crne Gore, te da dve prijateljske zemlje dele zajedničku viziju prosperitetnog i stabilnog zapadnog Balkana.