Vučić: Albanci, otreznite se i povucite odluku 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas pozvao Vladu Kosova da povuče odluku o povećanju taksi. Ukoliko se to ne desi, prema Vučićevim rečima, doći će do katastrofe.

“Ko boga vas molim, otreznite se i povucite odluku, svima nama je potreban mir”, poručio je Vučić, nakon Saveta za nacionalnu bezbednost i dodao da „bez Srba neće moći ništa da naprave“.

Prema njegovim rečima, odluka o taksama dovela je do najteže situacije na Kosovu u poslednjih deset godina. Kako je istakao, ovo je čista politička odluka i „strah je od nje“.

Vučić je rekao da zbog uvođenja taksi nijedan projekat koja je Srbija planirala za Srbe na Kosovu neće moći biti ostvaren. Kako je precizirao, ako ova odluka ostane na snazi sledi nestašica lekova za Srbe na Kosovu.

On je dodao kosovski Srbi su danas želeli da protestuju ali ih je “Marko zamolio da te ne čine”. Vučić je najavio za sutra sastanak sa njima gde će ih zamoliti za strpljenje.

Vučić je večeras razgovarao sa ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke.

On je ranije u izjavi za RTS izjavio da povećanjem taksi Priština ima četiri cilja,  

Večeras je i visoka predstavnica EU Federika Mogerini osudila  odluku Prištine o podizanju takse i zatražila da se ta odluka povuče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari