Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
JEDAN RAZVOD, DVA MILIONA DOLARA I MISTERIOZNI LEŠ U NAJSIROMAŠNIJOJ ZEMLJI EVROPE Kako je razotkrivena SKORO SAVRŠENA PREVARA

JEDAN RAZVOD, DVA MILIONA DOLARA I MISTERIOZNI LEŠ U NAJSIROMAŠNIJOJ ZEMLJI EVROPE Kako je razotkrivena SKORO SAVRŠENA PREVARA

Američki FBI nakon tri godine potere uhvatio je čoveka koji je još pre osam godina lažirao svoju smrt, uzeo dva miliona dolara od osiguranja i godinama kao kralj živeo u najsiromašnijoj zemlji Evrope - Moldaviji.

Moldavija Foto: TUBS / Wikipedia
Moldavija

Amerikanci su za neviđenu prevaru saznali još 2013. godine, optužnicu protiv Igora Vorotinova (54) podigli su 2015., ali hapšenje se dogodilo tek prošle nedelje. Američki tužilac Erika MekDonald potvrdila je da je lukavi Vorotin iz Moldavije prebačen u Minesotu.

Porodica Vorotinov opaki plan skovala je 2010. godine, kada je Igor uplatio polisu životnog osiguranja i pola godine kasnije se razveo od svoje supruge Irine. Samo godinu dana kasnije u moldavskom selu je pronađeno beživotno telo pokraj kojeg su bile putne isprave na ime Igora Vorotinova. Takođe, na podu je bio ključ njegove hotelske sobe.

Moldavske vlasti pozvale su Irinu Vorotinovu da dođe na istok Evrope i identifikuje svog bivšeg supruga. Identifikacija je uspela i ožalošćena Irina se vratila u SAD sa urnom u kojoj je bio pepeo njenog bivšeg supruga.

Međutim, odmah nakon sahrane Irina je produžila u osiguravajuću kuću odakle je pokupila dva miliona dolara koji su joj pripali nakon Igorove smrti. Novac je prebačen na bankovne račune u Švajcarskoj i Moldaviji, a koji su glasili na ime njihovog sina.

Međutim, u junu 2013. godine, u FBI je stigla dojava da u Moldaviji živi čovek koji je lažirao svoju smrt i pokupio novac od osiguranja. Amerikanci se nisu raspitivali kod porodice o čemu se radi, već su lukavo sačekali sina Alkona Vorotinova da stigne u Ameriku i već na aerodromu pretražili njegov računar. Na žalost po varalice, vrlo brzo su naišli na vrlo sveže fotografije Alkona i njegovog oca. Igor je bio nasmejan i poprilično živ....

U sklopu istrage proverili su i pepeo koji se nalazio u urni i testiranjima zaključili da ne pripada Vorotinovu. Alkon Vorotinov (28) je na kraju priznao da mu otac pod lažnim imenom živi u Moldaviji i Ukrajini, iako se pokušao izvući s neuverljivom pričom o nekakvoj otmici i otkupnini...

Prevarantska porodica mora vratiti više od 2 miliona dolara osiguravajućoj kući, a usput će Igor i Irina u zatvor. Irina će u zatvoru provesti tri godine, a Igor tek treba da sedne na optuženičku klupu. FBI je dakle razotkrio celu priču, ali na kraju ostaje jedna velika misterija - čiji je leš pronađen u Moldaviji?