CRNOGORSKI ŠEF DIPLOMATIJE: Zašto Srbija drami?

V. K.

21. 11. 2018. u 21:29

Srđan Darmanović, ministar spoljnih poslova Crne Gore iznenađen je što se u Srbiji napravila „drama oko toga što je Crna Gora glasala da tzv. Kosovo bude članica Interpola''

ЦРНОГОРСКИ ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ: Зашто Србија драми?

Srđan Darmanović, Foto: Tanjug

PODGORICA - Srđan Darmanović, ministar spoljnih poslova Crne Gore iznenađen je što se u Srbiji napravila „drama oko toga što je Crna Gora glasala da tzv. Kosovo bude članica Interpola''.

- Ne znam zašto se u Srbiji pravi tolika drama oko toga. Mi smo već jednom glasali za prijem Kosova, samo smo taj glas ponovili i više puta. Mi spadamo u 100 i nešto zemalja koje su priznale Kosovo. U kosovsko-srpskom dijalogu veoma smo konstruktivan partner i ohrabrujemo ih na rešenje. Iz našeg regiona za prijem Kosova u Interpol su glasali Albanija, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija. Samo je BiH bila protiv. Je li to neka drama koja nije bila poznata, svi smo znali kako će ko da glasa. Mi smo glasali ubedljivom većinom, kao naši saveznici NATO i partneri EU. I to je uvek tako. Ne vidim šta je tu problem. Ne vidim zašto postoje neka iznenađenja, osim ako to nije za neke unutrašnje potrebe, u to se ne mešamo. Ovo je nešto što je potpuno logično - rekao je Darmanović u Skoplju, a prenose crnogorski mediji.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

Bozana

21.11.2018. 21:38

Pa i ne drami. Evo, ja prva komentarisem da opravdam naslov teksta. Dramili bi da smo iznenadjeni vasim glasanjem, ali nismo. Razumemo poteze rukovodstva republike Crne Gore jer vam je glava u torbi. Ovakvim odlukama kupujete jos koji dan zivota. A znamo da narod Crne Gore nema veze sa ovim.

Crna Gora

21.11.2018. 22:15

@Bozana - Poslednji izbori u CG su bili u 15 opština. I u svima je Đukanovićeva stranka osvojila većinu. Tako da nemojte sanjati da narod ne podržava vlast. Ova vlast tako dobro radi da nema šanse da bude ugrožena od opozicije.

Jovan Stojanović potpukovnik u penziji

22.11.2018. 07:34

@Bozana - Tako je Božana.Glava u torbi a ždrebe se zaglibilo. Ovo nije bilo glasanje Crne gore nego njištanje ždrebeta koga trti Amerika i ostatak NATO-a.

Zmago

21.11.2018. 22:44

Da narod nema veze sa ovim .Takvi kao on nebi ni bili izlasani na izborima.Ali su izlasani.Dakle ima i to mora da nam bude jasno.Pa dogodine opet na more kod njih.

majko Srbijo

22.11.2018. 07:00

@Zmago - ... A gde na more, svi koji imaju more su glasali protiv nas , jedino da idemo u Bosnu na more ili brazil ... smesan komentar Zmago

Je li slučajno ili namerno

22.11.2018. 11:09

@Zmago - Zašto si izbegao Grčku? Vidim da si se prepoznao. Pretpostavljam, krug dvojke?

Conte

21.11.2018. 23:06

u pravu je čovek, njihov stav se od ranije zna i on je neskriveno antisrpski. Druga je stvar što naša politika podržava odnose sa državama koje rade protiv nas. Ako ništa drugo, mogi bi za početak uvesti reciprocitet prema Crnoj Gori, Makedoniji i Hrvatskoj. Imamo mogućnosti da to uradimo, a to što naši političari na to nisu sposobni, to je već naš problem a ne njihov.

marinko

22.11.2018. 02:31

Za pocetak treba ukinuti bilo kakve povlastice za studiranje crnogorskih drzavljana, osim ako se ne odreknu crnogorskog drzavljanstva i prihvate srpsko.

Momcilo

22.11.2018. 20:09

@marinko - Све студенте из Црне Горе вратити у њихову моћну државу нека се тамо о њиховом трошку школују,све директоре и руководиоце црногорске "националности" из Србији вратити да "стручно" развијају своју земљу,све војне старешине и полицајце црногорске националности послати својој кући да чувају слободу своје ВЕЛИКЕ државе. Уствари све оне Црногорце који овде уживају на грбачи Србије а срцем и душом су уз "ВЕЛИКОГ" Мила нека на миран начин оду тамо где им је срце и душа.

Manojlo

22.11.2018. 06:12

Da gospodine Darmanovicu, nista nije iznenadjujuce kada je rijec o zemljamakoje se glasale za prijem KiM u interpol. Vi ste tu umjetnu tvorevinu priznalikao neovisnu drzavu, iako je sve uradjeno u suprotnosti sa pravnim normama.Medjutim, kada su u pitanju drzave regiona koje su glasale kao i Crna Gora,za zakljuciti je da se ponavlja koaliciono partnerstvo iz Drugog sv. rata i da"duh" Sekule Drljevica i danas zivi na tim prostorima.

marakana

22.11.2018. 08:04

Сто посто је човек ( хм,човек) у праву, ми морамо схватити да су они, оно што нису. Наше је, да не придајемо важност и игноришемо маргиналце, беду и трулеж, треба оставити нека сама нестане, као и што ће.

Jasenovac

22.11.2018. 08:44

Ovaj covek je ubeden da je to sasvim normalno da Srbi glasaju protiv Srba. 40 zemalja koje su priznale takozvanu pokrajinu nisu glasale za njih dok on misli da je u pravu! Sve za obraz a obraz samo za pare!

Srecko

22.11.2018. 09:26

Nemoj da nam glumite prijatelje. Vi nikada niste bili za Srbiju . Albanci su nam veci prijatelji. Idite sto dalje od nas i nemoj da nam Pametuijete izdajnici.

buda

22.11.2018. 20:35

Gospodine Darmanovicu,ne izigravaj neku vaznu licnost i zatvori usta kad kisa pada.Napunit ces se vode...Sto se glasanja tice mogli ste makar biti uzdrzani.Sada prosipas demagogiju.Kako mozes covjece ti nekome drzati pridiku.? Samo polako ! Redom se krave lizu

MILO

25.11.2018. 16:40

crnogorci su pravi janicari. sve ih vratiti u janicarsku drzavu i siptare.