DODIK PORUČIO: Putovaću sa pasošem Srbije jer je više volim; BiH je moje radno mesto i ništa više

Tanjug

21. 11. 2018. u 09:21

Nemam šta da menjam, ja sam Srbin. Više volim Srbiju, nego BiH. BiH je moje radno mesto i ništa više, rekao je Dodik

ДОДИК ПОРУЧИО: Путоваћу са пасошем Србије јер је више волим; БиХ је моје радно место и ништа више

Milorad Dodik Foto Tanjug

Milorad Dodik izjavio je da će i kao član Predsedništva Bosne i Hercegovine putovati s pasošem Srbije.

"Nemam šta da menjam, ja sam Srbin. Više volim Srbiju, nego BiH. BiH je moje radno mesto i ništa više", rekao je on.

Nije, kako kaže, spreman da pristane na stereotipe, koje su promovisali stranci, da je BiH "nešto što nam treba biti sveto", prenosi Fena.

"Mi smo u BiH silom međunarodnog sporazuma, a taj sporazum je upravo urušila međunarodna zajednica. Gotovo da nema mnogo elemenata koji bi trebalo da nas zadrže u BiH... Ne sporimo BiH kako to piše u Ustavu, a svaku drugu, antidejtonsku BiH sporimo i to ćemo raditi gde god bili", rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci.

Istovremeno je pozvao srpske kadrove u institucijama i organima BiH da podnesu ostavke.


DODIK: NISAM IKEBANA I NEĆU DA POKRIVAM LOŠA REŠENjA


Posle izbora za člana Predsedništva Milorad Dodik rekao je za RTS da će mu kancelarija biti u Republici Srpskoj, odnosno Istočnom Sarajevu i da ne vidi razloga da radi u Predsedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet.

"Ovde gde sedimo u ovoj zgradi, sedištu Republike Srpske, u Istočnom Sarajevu, dakle RS. Naravno, ovde ću obavljati sve svoje osnovne poslove", naveo je Dodik.

Prvi dogovor posle zakletve članova Predsedništva BiH je postignut - prvi predsedavajući biće Milorad Dodik, koji je izjavio da se, za razliku od ostala dva člana Predsedništva, protivi ideji da BiH bude članica NATO već se zalaže da očuva vojnu neutralnost.

Srpski član Predsedništva misli da za Visokog predstavnika više nema mesta u BiH.

Upitan da li može da računa na pomoć svojih kolega kada je reč o tome, Dodik ističe da ne želi da bude pokriće za loša rešenja.

"Ja ne vidim razloga da radim u Predsedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet. Ja nisam ikebana i ne želim da budem pokriće za loša rešenja koja su oni dali, pre svega Pedi Ešdaun i Volfgang Petrič".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Um i razum

21.11.2018. 16:35

A polahko jarane, bosanskim pasošom ces putovati, tj kad budes Negdje morao zvanicno da budes primljen! Zvanicno, niti u srbiju niti u Rusiju nemozes bez bosanskog pasoša! A privatno radi Sta kod zelis, nikoga ne zanima!

Nick

21.11.2018. 17:21

@Um i razum - Kako je samo tragi komicno kada vidis bosnjacke prijetnje kao ti BEZ uma i razuma sada cinis. Pa on za Srbiju i Rusiju i ne treba pasos a ti bi jos da koristi taj od privremene vjestacke tvorevine nazvane BiH.

Panicus Vulgaris

21.11.2018. 17:53

@Um i razum - To kad bi se ti pitao (sto je babi milo...) za Srbiju i Rusiju. A u stvarnosti, Dodiku ne treba NIKAKAV pasos ni za Srbiju ni za Rusiju.

66realno

23.11.2018. 01:35

@Um i razum - panicus@ pa sam Dodik kaze da ce putovati sa pasosem Srbije , a ti ko pametan pa tvrdis da mu netreba nikakav

Braco

21.11.2018. 16:57

E sad kad je Dodo Predsjednik vidjet ce Muslimani I Hrvati kako je bilo handrati Republiku Srpsku sve ovo vrijeme. Sve se vraca sa vremenom. Sad malo da I oni osjete kako je biti kad ti drugi kroji kapu.

66realno

23.11.2018. 01:37

@Braco - Braco@ Predsjednik je jedno, a predsjedavajuci troclanog predsjednistva nesto sasvim drugo

Milić

21.11.2018. 17:03

Blago nama za našeg Milorada, sve više me podesća na pokojnog Slobu, imaćemo mi sreće sa njim kako u Srpskoj tako i u Srbiji samo naka.

Maki72

21.11.2018. 17:13

BiH ( Republika Srpska ) je mjesto gdje si zgrnuo ogromno bogatstvo , a Srbija je mjesto gdje si to bogatstvo iznio pa je sasvim razumljivo sto vise volis Srbiju jer te tamo niko nece pitati za porijeklo istog , a nasoj djeci si ostavio dugove za vijekove vijekova . Vrijeme ce pokazati ko si i sta si , a patriota sigurno nisi !!!

Srboljub Bosnic

22.11.2018. 18:13

@Cuvar Bosne - @Cuvar.Jes vala..dodose tamo negdje izmedu 42-43 i uzose zemlju dobrim bosnjama bogumilima..Ziva istina..hahahaha

Čika Velja

21.11.2018. 17:33

Najvisa moguca politicka pozicija vlasti jedne drzave,a u dzepu pasos druge drzave???Nisam expert,ali mislim da Dodik pravi nebuloze na koje mu samo plitkoumni aplaudiraju!!!

Neso

21.11.2018. 18:03

Bravo za Dodika!!!! Srbijanski pasos vredniji od Bosanskoga. Mozes sa oba putovati kad mi obicni gradani putujemo sa oba pasosa, zasto ne moze on . komentari se razlikuju na one prave i one ljubomorne.ZIVEO DODIK!!!!

Boban

21.11.2018. 18:06

Interesantno. Sad mu ne smeta Dzaferovic, zbog koga su njegovi poslanici, pravili predstave za budale, pa kao napustali sjednice parlamenta. A veoma efikasno saradjivali da se povecaju akcize na gorivo. E, moj narode naivni. Sad su kolege, I ne smeta mu to.

Бранко

21.11.2018. 18:46

Коначно мало рација при врху БиХ. Није сам врх, на врху је још увек Валентин Инцко, али ово би могло да забрине и Инцка. Ових дана није лако никоме ко је навикао на такијашке акробације.