Gonu produžen pritvor

Sud u Tokiju odobrio je produženje pritvora za Karlosa Gona, šefa grupe Renault-Nissan-Mitsubishi za još deset dana, do 30. novembra, javili su japanski mediji.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Beta, Tanjug

Sreda, 21.11.2018.

11:45

Gonu produžen pritvor

U sudu su naveli da ne komentarišu odluke o pojedinačnim slučajevima.

Tužilaštvo tereti Gona da je prikazao manje prihode od stvarnih pet puta u periodu izmedju juna 2011. i juna 2015. godine, prijavljujući ukupnu sumu od 4,9 milijardi jena (oko 37 miliona evra) umesto gotovo 10 milijardi jena.

Karlos Gon (64) uhapšen je u ponedeljak u Tokiju kada je izlazio iz svog privatnog aviona. On se nalazi u pritvornom centru Kacušika, na severu Tokija.

Francuski ambasador u Japanu mogao je da ga poseti u utorak, u ime konzularne zaštite, ali nije dao nikakve podatke o njegovom stanju. Gon će ostati u pritvoru najmajne još deset dana a posle toga pritvor može da mu se produži još deset dana pre nego što se podigne optužnica.

Pritvor je produžen za deset dana i jednom od njegovih saradnika Gregu Keliju, koji je uhapšen u isto vreme kad i Gon, takođe javljaju mediji Uprava Nissana ove nedelje treba da odluči da li će otpustiti Gona i Grega Kelija.

Francuski Renault, koji je partner s Nissanom od kraja 1990-tih, i sada ima udeo od 43 odsto u Nissanu, zadržao je Gona na mestu generalnog direktora i imenovao "broja dva" kompanije Tjerija Balora da ga privremeno zamenjuje.

Upravni odbor kompanije Renault traži od Nissana da im prenesu detalje njihove istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: