Dostupni linkovi

Šef Fejsbuka Mark Zakerberg ne planira ostavku


Mark Zakerberg
Mark Zakerberg

Šef Fejsbuka (Facebook) Mark Zakerberg (Zuckerberg) rekao je da ne predviđa da podnese ostavku na mesto predsednika upravnog odbora kompanije posle vrlo burne godine za tu društvenu mrežu.

"To nije predviđeno", rekao je Zakerberg za televiziju Si-En-En biznis (CNN Business) kad su ga pitali da li namerava odustati od mesta predsednika upravnog odbora.

On je takođe branio "broj dva kompanije" Šeril Sandberg (Sheryl) koja je posebno kritikovana zbog svog načina pristupa u nedavnim krizama koje su pogodile kompaniju.

Zakerberg je rekao da je ona važan deo kompanije i da se mnogo trudi da se izbori s brojnim izazovima s kojima se kompanija suočava.

"Ona je moj važan partner poslednjih deset godina. Zaista sam ponosan na posao koji smo zajedno obavili i nadam se da ćemo zajedno raditi u decenijama koje dolaze", dodao je on.

Fejsbuk je ove godine bio pogođen s više skandala. Kompanija mora da snosi posledice ruskog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. preko njene platforme, skandalom s firmom Kembridž analitka (Cambridge Analytica) koja je bez dozvole koristila podatke korisnika Fejsbuka u političke svrhe, i bezbednosnim propustima koji su doveli do hakovanja hiljada naloga korisnika.

Pročitajte: Da li Fejsbuk uopšte može da kontroliše Fejsbuk?

Cambridge Analytica pod istragom zbog Facebooka
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00

XS
SM
MD
LG