Utorak, 04.07.2000.

22:13

KFOR: NAPADNUTO SELO BOROVAC NA GRANICI SA KOSOVOM

Izvor: B92

Default images
Predstavnici britanskog kontingenta u sastavu Kfora izjavili su u utorak da je 1. jula doslo do razmene vatre kod sela Borovac, koje se nalazi u opstini Kursumlija, na administrativnoj granici sa Kosovom. Kapetan britanskog kontingenta u Podujevu Vilijam Dejvis rekao je agenciji Beta da su u oruzanom incidentu, "tokom kojeg je bilo pucnjave na obe strane", korisceni i minobacaci. Kako saznaje ova agencija, na meti minobacacke vatre bila je jedna kuca u selu Borovac. Oruzani okrsaj je trajao dva sata, a povredjenih nije bilo. Nije poznato da li je pricinjena materijalna steta. Britanski oficiri nisu naveli iz kog pravca je pucano na Borovac. Dejvis je dodao da je istraga o incidentu u toku. Britanski major Alers Henki, zaduzen za bezbednosnu situaciju izmedju Podujeva i Kursumlije rekao je da je povodom novih incidenata na administrativnoj granici u utorak odrzan vanredni sastanak predstavnika Kfora i MUP Srbije u Merdarima, ali nije zeleo da precizira detalje sastanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: