ŠTA SU ORLOVI DOBILI OSVAJANJEM GRUPE U LIGI NACIJA? Evo kako Srbija može do Evropskog prvenstva 2020.
Foto: Starsport©

PLAN B

ŠTA SU ORLOVI DOBILI OSVAJANJEM GRUPE U LIGI NACIJA? Evo kako Srbija može do Evropskog prvenstva 2020.

Fudbal -

Reprezentacija Srbije je osvajanjem grupe u C diviziji Lige nacija obezbedila plasman u viši rang, ali i rezervnu varijantu za odlazak na EVRO 2020.

Naime, ukoliko se ne plasira na Evropsko prvenstvokroz regularne kvalifikacije sledeće godine, Srbija može to da učini kroz baraž na proleće 2020.

U tom baražu učestvovaće svi pobednici grupa Lige nacija, koji ne budu među najbolja dva u kvalifikacionim grupama za EP, a između sebe će igrati učesnici istih divizija.

Kada bi u kvalifikacijama bili neuspešni i Škotska i Norveška i Srbija i Finska, pobednici grupa u C diviziji Lige nacija, onda bi "orlovi" u polufinalu tog baraža gostovali Norveškoj, a u finalu bi se sreli sa boljim iz duela Škotksa - Finska.

Ti parovi su napravljeni prema mini tabeli pobednika C divizije (računaju se samo bodovi osvojeni sa drugoplasiranima i trećeplasiranima). Na toj tabeli najbolja je Škotska, a slede je Norveška, Srbija i na kraju Finska.

Međutim, za očekivati je da će neka od ovih reprezentacija biti uspešna u kvalifikacijama, pa će u formiranju parova doći do pomeranja.

EP će se 2020. godine održati u 12 gradova u isto toliko država.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track