Najnovije vesti
Vesti Svet
Ivica Todorić uplatio kauciju od MILION EVRA

Ivica Todorić uplatio kauciju od MILION EVRA

Bivši vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić, osumnjičen za prevaru od nekoliko stotina miliona evra iz "Agrokora", položio je kauciju od milion evrana račun zagrebačkog Županijskog suda.

todorić Foto: youtube
todorić

Portparol Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je da će se Todorić obavezati da će se odazivati na sudske pozive, predati pasoš, kao i da neće moći da napušta Zagreb bez sudskog odobrenja.

On će se, nakon ročišta, vratiti u Remetinec, gde će se razdužiti, a potom izaći na slobodu, najverovatnije u kasnim poslepodnevnim ili večernjim časovima, prenosi Hina.

Vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda je 15. novembra zaključilo da Todorić može istražni zatvor zameniti merama opreza i kaucijom, a njegova odbrana je ranije tvrdila da nemaju toliko novca.

Zagrebački Županijski sud 8. novembra odredio je istražni pritvor Todoriću zbog opasnosti od bega.

Todorić je pobegao iz Hrvatske u London, gde je uhapšen 7. novembra prošle godine na osnovu evropskog naloga koji je raspisala Hrvatska, a istog dana je pušten na slobodu uz garanciju od 100.000 funti i mere opreza.

Sud u Londonu u aprilu je naredio da Todorić bude izručen Hrvatskoj. Sud 25. oktobra nije dozvolio Todoriću da podnese žalbu povodom odluke o njegovom izručenju Hrvatskoj da bi se suočio sa optužbama za prevaru.

Kompanija "Agrokor" je pod državnom upravom od aprila prošle godine.