Vučić sa šefom danske diplomatije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra inostranih poslova Kraljevine Danske Andersa Samuelsona, prvog šefa danske diplomatije koji posećuje Srbiju posle dugog niza godina.

Aleksandar Vučić je ministru Andersu Samuelsonu rekao da ga raduje interesovanje Danske za intenziviranje političkog dijaloga sa Srbijom, jer Srbija može mnogo da nauči od Danske u oblasti ekonomije i vladavine prava, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

Zahvalio je na podršci našim težnjama za članstvom u Evropskoj uniji, izrazivši nadu da će se napredak na evropskom putu odraziti i kroz veće poverenje danskih investitora za ulaganje u srpsku ekonomiju, imajući u vidu i odlične rezultate ekonomskih reformi i drugih mera.

Predsednik Vučić je takođe zahvalio na finansijskoj pomoći Danske za realizaciju Regionalnog stambenog programa za izbeglice i drugih programa namenjenih izbeglicama u Srbiji.

Ministar Samuelson je rekao da Danska ceni dugogodišnje diplomatske odnose sa Srbijom i da smatra da je neophodno da dve zemlje prodube saradnju u obostranom interesu.

Ponovio je podršku Danske evropskom putu Srbije, kao i celog regiona Zapadnog Balkana, dodaje se u saopštenju.

Razgovarajući sa ministrom Samuelsonom o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić je istakao potrebu dijaloga sa Prištinom radi postizanja pravednog i održivog kompromisa, kao uslovu mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, ali i naglasio da dijalog može da bude nastavljen tek kad Priština ukine odluku o uvođenju dodatnih taksi na robu iz Srbije, kojom krši CEFTA sporazum.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво