Utorak, 20.11.2018.

11:20

Radojičić: Prihvatilište za decu na stalnoj adresi

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio da će Prihvatilište za decu i mlade dobiti svoju novu zgradu na Zvezdari.

Izvor: Tanjug

Radojičić: Prihvatilište za decu na stalnoj adresi
Foto: Tanjug/ ZORAN ZESTIC

"Privodimo kraju projekat preseljenja Prihvatilišta za decu i mlade, koje će posle 20 godina postojanja na privremenoj adresi dobiti svoju novu zgradu na Zvezdari", rekao je Radojičić.

Gradonačenik je rekao će Grad Beograd nastaviti da pruža podršku i pomoć svoj deci kojoj je to potrebno.

"Odgovorni smo, pre svega, prema najranjivijim grupama, a to su deca bez roditeljskog staranja, siromašna deca, kao i deca sa razvojnim poteškoćama. Privodimo kraju projekat preseljenja Prihvatilišta za decu i mlade. Na 1.700 kvadratnih metara nove zgrade, znatno smo povećali kapacitet za prijem dece, obezbedili bolje uslove za korisnike, dnevni boravak, edukativne radionice, senzornu sobu, prostorije za igru i kabinet za informatiku", navodi gradonačelnik.

Radojičić je podsetio da u toku godine kroz ovo prihvatilište podršku dobije i do 600 dece, uzrasta od 7 do 18 godina, i naglasio da će novi prostor moći da primi veći broj dece.

"U okviru ove ustanove, prvi put u gradskoj nadležnosti je još jedna usluga - dnevno prihvatilište za decu - svratište, kojom pružamo podršku i pomoć najranjivijoj grupi, u najvećem riziku", deci na ulici, kojoj je potrebna hitna zaštita i smeštaj. Otvaranje je planirano početkom sledeće godine - dodao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je podsetio i na druge usluge zaštite najmladjih Beogradjana. Beograd ima i Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju - ustanovu za decu i mlade sa smetnjama u mentalnom razvoju, autizmom, višestrukim poremećajima, Rett sindromom i sa oštećenjem sluha.

Usluge ovog centara, koje se realizuju u okviru 16 dnevnih boravaka teritorijalno rasporedjenih u gradu Beogradu, koristi oko 600 dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

23 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: