Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.11.2018.

16:56

Nemac krivi Gvardiolu za kolaps reprezentacije

Bivši nemački fudbaler Hans-Piter Brigel okrivio je taktiku Pepa Gvardiole za neuspeh Nemačke na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Izvor: LN

Autor: LN

Nemac krivi Gvardiolu za kolaps reprezentacije
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Brigel je okrivio nekadašnjeg trenera Bajern Minhena, a sada Mančester sitija, zbog fudbalske filozofije koju je nametnuo u bavarskom klubu.

Gvardiola je sa Bajernom osvojio tri ligaške titule, dva Kupa, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Brigel veruje da je Pepova filozofija promenila mentalitet nemačkog fudbala jer tamošnji klubovi i igrači sada veruju da moraju da imaju konstantno posed kako bi pobedili.

"Izgubili smo veoma jednostavan princip, taj da je rezultat bitniji od kontrolisanja igre. Otkad je Gvardiola došao u Bajern nešto se promenilo. Imati veliki posed nije dovoljno da bi se izvukao dobar rezultat, barem ne uvek. Ako pogledamo skoriju istoriji, kao i svetske šampiona Francuze, možemo da zaključimo da je moguće pobediti i ako protivnicima prepustite posed i loptu u nogama", rekao je Brigel za "Repubblica".

Radilo se o Gvardiolinom mentalitetu ili ne, ekipa koju trenira Joakim Lev prioritizuje posed lopte. Nemačka je imala veći posed u svih šest zvaničnih utakmica 2018. godine, a čak 74 odsto poseda u meču Mundijala protiv Južne Koreje, kada su poraženi sa 2:0 čime su ispali sa SP.

Nemci su, ujedno, ispali iz Lige nacija A, u kojoj su bili u grupi sa Holandijom i Francuskom, te će se naredne sezone takmičiti u nižem rangu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve