"Ovo je nenormalno i prerasta u svojevrsno ratno stanje"

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da je u opštini Lučani, u kojoj su za 16. decembar zakazani izbori, zabeleženo deset krupnih izbornih neregularnosti.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.11.2018.

17:07

Ilustracija: Thinkstock

On je istakao i da predstavnici aktuelne vlasti vrše pritiske na odborničke kandidate Saveza za Srbiju.

"Ono što se trenutno radi na izborima za jednu malu opštinu u Srbiji je nenormalno i prerasta u svojevrsno ratno stanje i obračun sa svakim ko drugačije misli i ko pomisli da eventualno da potpis nekoj opozicionoj listi, da glasa za nekoga iz opozicije i uopšte da razgovara ili susretne bilo koga ko pripada opoziciji danas u Srbiji", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

On je istakao da aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) vrše pritiske na svih 35 kandidata za odbornike sa liste Savez za Srbiju - Savez za Dragačevo - Milan Radičević da se povuku sa liste, kao i da vrše pritisak na svih 385 građana koji su potpisali listu saveza.

"Lično se razgovara sa svakim od njih i preko njihovih rođaka, prijatelja pokušavaju da ih nagovore da se povuku sa izborne liste Saveza. Pozivaju svakog od 385 potpisnika naše izborne liste i postavljaju isto pitanje zašto ste potpisali listu Saveza za Srbiju i nemojte da pogrešite za koga ćete glasati", rekao je Obradović.

On je dodao da je juče u Lučanima boravio direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i gradonačelnik Čačka Milun Todorović u selu Milatovići, gde su građanima obećali 16 kilometara novog asfalta u nekoliko lučanskih sela, što je Obradović ocenio kao "skandal".

"Poseta direktora 'Puteva Srbije' je nastavak grube i skandalozne zloupotrebe republičkih javnih preduzeća u stranačkoj kampanji vlasti na izborima u Lučanima. Obećavaju novi asfalt nekoliko nedelja pred izbore, usred zime i snega, kada je sigurno da nikakavih radova ne može biti a nisu se četiri godine setili da asfaltiraju bilo koji ozbiljniji put u Lučanima", rekao je Obradović.

On je pitao da li su to putevi za "odliv mozgova iz Lučana kao što je 2.000 ljudi napustilo tu opštinu za protekle četiri godine vlasti SNS".

"Šta direktor jednog javnog preudzeća traži u izbornoj kampanju u opštini Lučani. Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da Drobnjak hitno treba da podnese ostavku", rekao je Obradović.

On je dodao da ima saznanja da više stotina članova SNS ima plan da se ođavi iz svojih opština, pre svega vojvođanskih i da prijave svoje prebivalište u opštini Lučani i koju će doći na izborni dan da glasaju.

Obradović je dodao da je od policijske stanice u Lučanima tražio odgovor koliko je novoprijavljenih u opštni Lučani u poslenđih godinu dana.

"Imamo informaciju da je 86 aktivista SNS smešteno u hotelu Park u Ivanjici na čelu sa potprdsednikom Izvšrnog odbora (IO) SNS Brankom Malovićem, inače kumom Andreja Vučića, koji je zadužen za Gornje Dragačevo i na čelu sa Lukom Petrovićem, drugim potpredsednikom IO SNS koji je zadužen za Donje Dragačevo", rekao je Obradović.

On je ocenio da je deset krupnih izbornih nepravilnosti zabeleženo u prvih 20 dana izborne kampanje u Lučanima, čime je, prema njegovoj oceni, dovedena u pitanje regularnost izbornog procesa u Lučanima, kao i smisao izbora u Srbiji.

"To je ono što smo mi iz Saveza za Srbiju i želeli da postigneo izlaskom na izbore u Lučanima, da raskrinkamo, da pokažemo javnosti u Srbiji kako izgleda jedan običan, mali lokalni izborni proces. A zamislite kako izgledaju izbori u Srbiji", rekao je Obradović.

Nosilac liste "Savez za Srbiju - Savez za Dragačevo" Milan Radičević rekao je da su članovi Saveza pripremili "belu knjigu" ključnih neregularnosti u toku sprovođenja kampanje SNS u Lučanima.

Odbornički kanidat Saveza za Srbiju na izborima u Lučanima Miloljub Pantelić rekao je da građanima "prete da ne glasaju za opoziciju, da im dolaze u kuću".

"Mnogo je teško, niko ne želi da bude viđen da nam je dao podršku. Ali ja sam siguran da će mnogi ljdu ipak glasati za nas", rekao je Pantelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: