Holandiji dovoljan bod za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.11.18. | 11:49

"Iako su u krizi, Nemci nemaju razloga za brigu. I dalje imaju vrhunske fudbalere i igraju dobro, uprkos činjenici da im rezultati ne idu u prilog. Nemačka je puna talenata, ali trenutno im je teško jer je nacija navikla na pobede", kaže Ronald Kuman

Remijem u Milanu sa Italijom (0:0) Portugalci su osvojili Grupu 3 i obezbedili plasman na završni turnir, Englezi i Švajcarci su jučerašnjim trijumfima nad Hrvatskom (2:1), odnosno Belgijom (5:2) završili na čelu Grupe 4 i Grupe 2, a ostalo je još da vidimo ko će biti na vodećoj poziciji prve grupe.

Holandija u Gelzenkirhenu igra protiv Nemačke (20.45, Sport Klub 1) i dovoljan joj je bod da sustigne Francuze (imali bi po 7 bodova), posle čega bi ih i pretekla jer ima bolji međusobni skor (1:2, 2:0). Ali ni Nemcima taj meč nije beznačajan, iako su odavno prežaljeni i ispali u Diviziju B. Panceri igraju za prvi šešir.

Izabrane vesti

Nemačka je nakon očajnog izdanja na Svetskom prvenstvu razočarala i u Ligi nacija. Prvo su odigrali bez golova sa Francuskom, potom upisali poraze na gostovanjima Holandiji i Trikolorima. Uprkos lošim rezultatima Joahim Lev nema nameru da se zahvali iskusnijim igračima, iako poslednje mečeve koristi kako bi podmladio reprezentativni kadar. 
"Šteta zbog trenutne situacije u Ligi nacija, ali ne planiram da se odreknem starijih igrača. Potrebno je da izvučemo pouke iz neuspešne godine, uradimo šta treba i krenemo napred", rekao je Lev.

Marko Rojs (ni)je spreman za večerašnji duel.
"Ako ne bude sto posto fit, neće igrati. Bio bi to preveliki rizik."

Holandija je nakon razočaravajućeg perioda i neigranja na dva velika takmičenja konačno počela da pruža kvalitetne partije, pa nije preterano reći da Lale pod Ronaldom Kumanom deluju kao da zaista poseduju potencijal za sam svetski krem. Sigurnim pobedama nad Nemačkom i Francuskom osigurale su ostanak u najjačoj grupi, a, kao što smo rekli, bod u Gelzenkirhenu će im biti dovoljan za prvo mesto.
"Iako su u krizi, Nemci nemaju razloga za brigu. I dalje imaju vrhunske fudbalere i igraju dobro, uprkos činjenici da im rezultati ne idu u prilog. Nemačka je puna talenata, ali trenutno im je teško jer je nacija navikla na pobede", rekao je Kuman

NEMAČKA - HOLANDIJA 20.45
Stadion:
Feltins Arena
Kapacitet: 54.740
Sudija: Ovidiju Hacegan

Projektovane postave:

Nemačka (3-4-3): Nojer - Ginter, Zule, Ridiger - Kimih, Kros,  Haverc, Hektor - Rojs, Gnabri, Sane
Holandija (4-3-3): Silesen - Damfris, De Liht, Van Dajk, Blind - Vajnaldum, F. de Jong, De Ron - Bergvajn, Depaj, Babel

Povrede i suspenzije:
Nemačka: Draksler, Ter Štegen, Ut

LIGA NACIJA

DIVIZIJA A

Grupa 1

Ponedeljak
20.45:  (1,85) Nemačka  (3,50)  Holandija (4,40) 

Grupa 2

Švajcarska - Belgija 5:2 (2:2)
/Rodrigez 26pen, Seferović 31, 44, 84, Elvedi 62 - T. Azar 2, 17/

Grupa 3

Utorak
20.45:  (1,70) Portugal  (3,70)  Poljska (5,20) 

Grupa 4

Nedelja
Engleska - Hrvatska 2:1 (0:0)
/Lingard 78, Kejn 85 - Kramarić 57/ 

Foto: Reuters

 


tagovi

Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara