Danas saslušanje svedoka u vezi sa napadom na advokata

Danas bi trebalo da počne saslušanje svedoka u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu u vezi sa incidentom koji je prijavio novosadski advokat Dragan Miljenović (57).
Danas saslušanje svedoka u vezi sa napadom na advokata
Foto: 021.rs
Prema rečima advokata Miljenovića, on je zadobio teške telesne povrede prilikom napada na njegovu porodicu u nedelju, 11. novembra, u Novom Sadu, gde su ga, kako je naglasio, bez razloga i povoda napali "huligani iz sveta fudbala", piše "Dnevnik".
 
Nakon napada, privedeni su član mlade reprezentacije Srbije D. M. (19) i njegov poznanik G. N. (21), u prisustvu majke jednog od njih.
 
Napad se dogodio na Bulevaru oslobođenja ispred zgrade "Daltonka" u smeru ka Železničkoj stanici. Miljenović je naveo da se te večeri vraćao sa porodicom iz Adaševaca, kod Šida. Prilikom povratka, na putu Venac-Novi Sad, vozač crvenog "golfa 2" sa sremskomitrovačkim registarskim oznakama, kojim je upravljao D. M., kretao se iza njegovih kola, u levoj kolovoznoj traci i "hteo da mu se skloni s puta".
 
"Pošto se nisam sklonio, on me je obišao s desne strane, uz obilato korišćenje sirene, ali i pretnje prstima i psovanjem, te namerom da me udari automobilom", prepričao je Miljenović.
 
Kako kaže, taj golf je "ponovo iskrsao" kod "Daltonke" i zaustavio se pored automobila u kojima je bio Miljenović sa suprugom i sedmogodišnjom ćerkom. Miljenović je tada izašao iz automobila i kako tvrdi obojica mladića su se obrušila na njega i udarala ga rukama i nogama. 
 
Napadnuti advokat kaže da se povodom ovog događaja obratio Ministarstvu pravde, Ministarstvu unutrašnjih poslova i posebno Unutrašnjoj kontroli istog Ministarstva, Republičkom javnom tužilaštvu i predstavništvu OEBS-a u Beogradu.
 
D. M. i G. N. određen je pritvor do 30 dana.
  • M

    19.11.2018 14:03
    Da nije u pitanju advokat, nema sanse da bi ovako brzo dobili poziv iz tuzilastva.
  • Vukša

    19.11.2018 12:48
    @Dragan
    ZOBS član 104
    ...sa više saobraćajnih traka namenjenih kretanju vozila u jednom smeru, vozač motornog vozila mora se kretati krajnjom desnom saobraćajnom trakom, osim ako nije zauzeta vozilima koja se kreću u koloni, kao i prilikom preticanja.
  • Dragan

    19.11.2018 11:36
    ?
    @Minja
    Nego kojom se stranom vozi. Nije to autoput pa da je to traka za zaobilazenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika