Nemačka razmišlja o merama za proterivanje migranata

Tanjug

18. 11. 2018. u 23:33

Nemačka planira zakon koji bi omogućio brže i efikasnije proterivanje osoba koje se nalaze ilegalno u zemlji, piše nemački "Bild am zontag"

 Немачка размишља о мерама за протеривање миграната

Depositphotos

Nemačka planira zakon koji bi omogućio brže i efikasnije proterivanje osoba koje se nalaze ilegalno u zemlji, piše nemački "Bild am zontag".

Među tim merama je i ona po kojoj bi osobe kojima je odbijen zahtev za ostanak u Nemačkoj bile dužne da prijave ako noć ne provedu na prijavljenom mestu boravka.

Mere podrazumevaju i to da podnosilac zahteva za azil svoju poštu može da podiže samo uz pomoć čip-kartice čime bi se moglo dokazati da su i primili odluku o proterivanju iz zemlje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je demantovalo sadržaj dokumenta koji je objavio "Bild" ali je saopšteno da se trenutno "intenzivno radi" na zakonu o olakšavanju proterivanja, prenosi Hina.

U međuvremenu, nemački ministar unutrašnjih poslova prihvatio je inicijativu nekih saveznih pokrajina poput Saksonije, koje se zalažu za proterivanje kriminalaca i u Siriju.

"Trenutno intenzivno ispitujemo mogućnosti proterivanja u Siriju kriminalaca i osoba od kojih preti opasnost", izjavio je Zehofer u petak.

Konačnu odluku o tom pitanju trebalo bi da bude doneta krajem novembra na sastanku ministara unutrašnjih poslova saveznih pokrajina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

u magnovenju

19.11.2018. 08:28

Прво су их звали да дођу а сад би да их протерују. Ко је овде луд?