Parajlija vodi CDU?

I. S.

18. 11. 2018. u 22:54

Merc se za mesto lidera CDU nadmeće sa generalnim sekretarom te stranke Anegret Kramp-Karenbauer (56) i ministrom zdravlja Jensom Španom (38)

Парајлија води ЦДУ?

Fridrih Merc / Print screen Youtube

NEMAČKI biznismen i ozbiljan kandidat za naslednika kancelarke Angele Merkel na čelu Hrišćansko-demokratske unije (CDU), Fridrih Merc (62), obelodanio je da zarađuje oko milion evra godišnje!


Prema pisanju nemačkog lista “Bild am zontag”, Merc rukovodi ogrankom američkog investicionog fonda “Blekrok”, radi za pravnu firmu “Majer Braun”, iz SAD, a i član je upravnih odbora više kompanija.


Merc se za mesto lidera CDU nadmeće sa generalnim sekretarom te stranke Anegret Kramp-Karenbauer (56) i ministrom zdravlja Jensom Španom (38).


Danas objavljeni rezultati ankete pokazuju da uživa podršku čak 49 odsto konzervativnih glasača, dok Kramp-Karenbauerovu podržava 32 odsto ispitanika, a Špana tek sedam odsto.



PARA KO PLEVE


BIZNISMEN Fridrih Merc nije priložio detalje o prihodima sa različitih pozicija koje ima, ali godišnji izveštaji pokazuju da je nedavno zaradio 125.000 evra samo u “Blekroku”. Dodatnih 80.000 evra inkasirao je u kompaniji “Vepa industriehoding”, koja proizvodi toalet-papir, 75.000 evra u banci HSBC Trinkhaus, a 14.000 evra u firmi Aerodrom “Keln-Bon”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije