Janković ponovo gradonačelnik Ljubljane 1Foto: Wikipedia / MORS

Zoran Janković obezbedio je četvrti mandat na funkciji gradonačelnika Ljubljane, pošto je u prvom krugu osvojio 58,3 odsto glasova, prenelo je Delo.

Na osnovu izlaznih anketa, njegov glavni protivkandidat Anžej Logar osvojio je nešto više od 30 odsto glasova. Neposredno po objavljivanju rezultata, Janković je zahvalio građanima Ljubljane što su mu još jednom ukazali poverenje i majavio da će u naredne četiri godine u glavnom gradu Slovenije biti realizovano 500 projekata koji će doneti novi kvalitet života.

Ocenivši da su napadi na njega tokom predizborne kampanje predstavljali kritizerstvo zasnovano na populizmu, a ne utemeljenu kritiku, Janković je rekao da su građani Ljubljane izabrali gradonačelnika kome veruju, koji ima viziju i kome dozvoljavaju da donosi odluke, jer bi u protivnom o svakom projektu imali 50 mišljenja i ništa se ne bi završilo.

Janković će imati veliku većinu u Gradskoj skupštini, jer prvi rezultati pokazuju da je njegova lista osvojila 43 odsto glasova, dva procenta više nego na prethodnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari