• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bal pod maskama: Tvrde da Železara zagađuje vazduh

Izvor mondo.rs

Građanski Pokret Tvrđava večeras je u Smederevu organizovao performans zbog, kako tvrde, katastrofalnog zagađenja vazduha. Krive Železaru.

"Građani Smedereva su se u nedelju okupili na glavnom gradskom trgu kako bi performansom "Bal pod maskama" ukazali na problem katastrofalnog zagađenja vazduha, stoji u saopštenju "Pokreta Tvrđava."

"Smatramo da je problem zagađenja vazduha krucijalni problem Smedereva. Očitane vrednosti suspendovanih čestica su pet i šest puta iznad dozvoljenih, a radi se o kancerogenim česticama", naglasio je koordinator Pokreta Tvrđava Nikola Kolja Krstić.

"Za početak na problem ukazujemo performansom, ali ako nadležni ne preduzmu ništa, delovanje ćemo radikalizovati, i zajedno za drugim lokalnim aktivistima ćemo organizovati građanski protest i blokadu puteva oko Železare."

 Okupljeni građani su izneli 3 zahteva:

1) Da vlasnici Železare Smederevo ugrade adekvatne filtere

2) Da uklone brda šljake

3) Da se objavi koliko građana Smedereva boluje od malignih bolesti.

U saopštenju ovog pokreta stoji da je "ovo samo početak borbe za zdravlje građana Smedereva i da će Pokret Tvrđava nastaviti da se beskompromisno bori za osnovna ljudska prava Smederevaca i Smederevki."

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rosemary

Bravo smederevci! Treba svi da ucimo na ovom primeru i zauzmemo se za svoje i zdravlje buducih generecija ako uopste mislimo da ih imamo s obzirom na to da zagadjujemo zivotnu sredinu u neverovatim kolicinama. Neka svako krene od sebe i cuva svoju okolinu a onda svi zajedno da stanemo na put mafiji koja nas sve tretira kao eksperimentalne pacove.

ping pong

Smederevci pisu latinicom samo puca.

Bataseka

@Boss@ Pa zar nije zagađen vazduh iz komšijinog stana?Prljavština i smrad.Žalili smo se inspekciji,centru za soc.rad,kućnom lekaru i ništa.Doktorka mu dođe u posetu i uđe samo u hodnik,jer od smrada ne može da uđe unutra.Pomozite nam.

special image