SEVERNI TOK 2 TRN U OKU AMERIKANCIMA: Zajedno sa Ukrajinom da zaustavimo nemačko-ruski projekat

Tanjug

17. 11. 2018. u 16:01

Gasovod "Severni tok 2", će do kraja 2019. godine udvostručiti kapacitet postojećeg "Severnog toka 1" i omogućiti Rusiju da zaobiđe Ukrajinu

СЕВЕРНИ ТОК 2 ТРН У ОКУ АМЕРИКАНЦИМА: Заједно са Украјином да зауставимо немачко-руски пројекат
 Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da će SAD nastaviti da sarađuju sa Ukrajinom kako bi zaustavili projekat nemačko-ruskog gasovoda "Severni tok 2", prenose ukrajinski mediji.

"Nastavićemo da sarađujemo kako bi smo zaustavili Severni tok 2, projekat koji podriva ukrajinsku ekonomisku i stratešku bezbednost i koji preti da dodatno ugrozi suverenitet evropskih zemalja koje zavise od ruskog gasa", rekao je Pompeo nakon sastanka sa ukrajinskim šefom diplomatije Pavlom Klimkinom.

Sastanak je održan u Vašingtonu, u okvoru Komisije američko-ukrajinskog strateškog partnerstva, prenela je agencija UNIAN.

"Ne želimo da naši evropski prijatelji postanu plen političke i ekonomske manipulacije kakvu je Rusija pokušava u Ukrajini, zato što je odbacila svoje sovjetske okove", rekao je Pompeo.

Gasovod "Severni tok 2", će do kraja 2019. godine udvostručiti kapacitet postojećeg "Severnog toka 1" i omogućiti Rusiju da zaobiđe Ukrajinu, preko koje je do sada teklo snabdevanje Zapadne Evrope.

Sa druge strane, Nemačka, uz podršku Francuske i Austrije, tvrdi da će novi gasovod osigurati stabilniju i jeftiniju isporuku gasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Гром

17.11.2018. 16:23

Можете Русији да пљунете под прозор.ништа више..

Hisar 008

17.11.2018. 16:26

SAD država koja počiva na liberalnom kapitalizmu,koja propagira novi svetski poredak,traži suprotno od Rusije i EU sa janim obrazloženjem.

Шатор

17.11.2018. 17:27

Winter is coming. Јадна вам мајка конвертитска у Украјини.