Veliki intervju El Fardu Bena: O Pavkovu, Marinu i najlepšoj noći u životu...

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.11.18. | 12:23

„Protiv Liverpula smo odigrali perfektnu utakmicu, to neću nikada da zaboravim“, poručio je reprezentativac Komorskih Ostrva

Prošlo je deset dana od pobede Crvene zvezde nad Liverpulom, ali čarobna noć na Marakani je i dalje inspiracija novinarima širom Starog kontinenta. Jeste Pavkov odigrao utakmicu života, jeste i Dušan Jovančić impresionirao hladnokrvnošču, ali veliki udeo je imao i El Fardu Ben.

Reprezentativac Komorskih Ostrva je odigrao kao u kvalifikacijama. Bio je stalno blizu lopte, stalna opasnost za Redse... Zato je bio centralna ličnost grčkog izdanje magazina „Four Four Two“... I priznao je da i dalje živi pod utiskom trijumfa nad Liverpulom.

Izabrane vesti

Priznao je da nije zaboravio zaj meč.
„Nikad, nikada se to neće desiti. Ne mogu da zaboravim da smo pobedili finalistu Lige šampiona i jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja. To je bila najbolja noć u mom životu“, poručio je Ben.

Nekadašnji član Olimpijakosa je upitan kako je Crvena zvezda uspeela da napravi prvorazrednu senzaciju.
Ne mogu da se setim kada je Zvezda igrala ovako dobro kao u prvom poluvremenu duela sa Liverpulom. Bili smo skoro, pa savršeni. Trčali smo bez prestanka. Trener Milojević nam je rekao da ne pravimo greške u opasnoj zoni. Pokrivali smo prostor, bili smo stalno na lopti. Ostavili smo dušu na terenu. To nas je guralo ka pobedi“.

Zvezda je bila hrabra i odvažna. Nije se videla velika razlika u budžetu.
„Te noći, 6. novembra, sreću nije donosio novac, nego naše srce i strast. Znali smo da Liverpul ne može da bude podređen celu utakmicu. Oni su u drugom poluvremenu stalno gurali napred, ali smo mi imali još jedan zicer. Na kraju je Marakana drhtala i pevala“.

Ben je vezan ugovorom sa Zvezdom do januara 2020. godine. Izgleda da ne namerava da ide.
„Srećan, veoma sam srećan. Igram u legendarnom klubu, prošle godine smo osvojili prvenstvo. I sada nam je to cilj. A trenutno živim san. Igram protiv svetskih zvezda u Ligi šampiona. Želim da ostanem“.

Upitan je i o ulozi Marka Marina u današnjem timu Crvene zvezde.

„On je sjajan igrač i aposlutni lider. Bio je jedan od glavnih junaka utakmice. Pokazao je protiv Liverpula da nije završio karijeru. Znao sam ga i pre nego što je došao u Crvenu zvezdi i znao sam koliko on može. Mnogo znači iskustvo u ovakvim mečevima“.

Do grčkih kolega stigla je informacija da je Milan Pavkov radio kao električar.
„Ne, ne znam... Moram da ga pitam. On je pokazao kako se koristi šansa na velikim utakmicama. On mnogo radi, poseduje talenat i kvalitet. Zahvaljući njemu Zvezda je napravila neverovatne stvari“.


tagovi

El Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara