Novosti

Nova Mazda 3 stiže u Los Angeles

Nova Mazda 3 stiže u Los Angeles
Foto: N.N. | Nova Mazda 3 stiže u Los Angeles

Nova Mazda 3 svoju će svjetsku premijeru imati 28. novembra kada počinje Sajam automobila u Los Angelesu (SAD).

Nova generacija Mazdinog popularnog modela iz C segmenta u prodajne salone širom svijeta trebala bi stići u prvom kvartalu naredne godine, a Mazda će i novu "Trojku" koja je derivat ranije predstavljenog konceptnog modela Kai kupcima ponuditi u dva karoserijska oblika: kao dvovolumen s petero i trovolumen s četvero vrata.

Među najznačajnijim novostima koje sa sobom donosi Mazdina posljednja SkyActiv tehnologija definitivno je novi četverocilindarski dvolitarski benzinski motor SkyActiv-X (190 KS i 230 Nm) potpomognut zanimljivim tehničkim rješenjima i mehaničkim kompresorom za koji u Mazdi kažu da će imati odlične performanse, izrazito niske vrijednosti emisije izduvnih gasova i potrošnju goriva kakvu nude aktuelni komparativni turbodizelski motori.

Pored spomenutog novog dvolitarskog motora koji će imati dva načina paljenja goriva u cilindrima (svjećicama ili visokom kompresijom) u ponudi za novu Mazdu 3 bit će i poznati benzinski i dizelski motori koji pokreću "Trojke" na zalasku.

Svi tehnički detalji novog Mazdinog automobila koji će svoje mjesto pod suncem tražiti u pretrpanom C segmentu bit će poznati nakon premijere.

(Klix)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije