Ekonomija

0

Ružić: Efikasna administracija privlači investitore

Autor: AP

Izvor: Beta

Ružić: Efikasna administracija privlači investitore

Izvor: Foto:Z.Raš

"Investitori, domaći i strani, poput Kuper standarda, Iton elektrika, Rodoplasta, Termoprodukta i drugih, koji su odabrali da u Sremskoj Mitrovici investiraju svoj novac, tehnologije i znanje odlučili su se za to jer je u ovoj lokalnoj samoupravi obezbeđen povoljan poslovni ambijent, koji zahteva i smanjenje birokratije i ubrzanje procedura", rekao je Ružić.

On je na svečanosti povodom završetka izgradnje Trga investitora u Sremskoj Mitrovici kazao da je zahvaljujući tim investicijama otvoreno više od 3.500 radnih mesta, saopštilo je resorno ministarstvo.

Projekat "Uređenje Trga investitora u Sremskoj Mitrovici" Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sufinansiralo je sa 4,7 miliona dinara iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave u nameri da obeleži dobre odnose lokalne samouprave i privrednika tog kraja.

Ružić je rekao da je ovogodišnji budžet tog Fonda 30 puta veći nego lane i iznosi 320 miliona dinara, i najavio da će u narednoj godini sredstva biti dodatno povećana na 420 milona dinara.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR