Štrajkuju od letos, sad traže plate kroz stečaj

Bivši radnici kragujevačke fabrike "Zastava kamioni" tražiće isplatu zaostalih zarada kroz stečajni postupak preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

13:50

Štrajkuju od letos, sad traže plate kroz stečaj
(Foto: Thinkstock)

19. novembra će okončati proteste koje su održavali od letos, rekao je predstavnik radnika Milojko Popović.

On je kazao da je na sastanku s državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Draganom Stevanovićem održanim pre dva dana u Beogradu dogovoreno da se zaostala potraživanja radnika namiruju kroz stečajni postupak fabrike.

"Bivši radnici 'Zastava kamiona' imaju rok do 26. novembra da dokumentaciju o potraživanjima dostave Privrednom sudu u Kragujevcu. U našem je interesu da se stečajni postupak što pre završi i radnici naplate svoja potraživanja", rekao je Popović.

Oko 300 radnika potražuje oko 80 miliona dinara za zaostale zarade koje nisu uspeli da naplate preko izvršitelja.

Stečaj "Zastava kamiona" pokrenut je 19. septembra na predlog Ministarstva privrede. Prvo poverilačko ročište je odloženo za 6. decembar jer je stečajni upravnik zatražio dodatni rok za izradu izveštaja o ekonomsko-finansijskom stanju fabrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: