Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 16. 11. 2018.

| Politika

Prekinutu sednicu u Kuršumliji vlast nastavila u kabinetu sa svojim odbornicima

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
sednica so kursumlija foto: privatna arhiva
SNS i SPS odlučili da sednicu sami nastave u kabinetu predsednika Skupštine; foto: privatna arhiva

Nakon incidenta koji je počeo ukazivanjem pojedinih odbornika predsedniku kuršumlijske Skupštine Dejanu Loviću na kršenje poslovnika i pokušaja odbornika opozicionog "Gvozdenog puka" Slavka Ilića da ukaže na neregularnosti, poslednja sednica je prekinuta, pa posle sat vremena nastavljena u kabinetu predsednika, ali samo sa odbornicima vladajuće većine koju čine SNS i SPS.

Odbornik Grupe građana "Gvozdni puk" Slavko Ilić naglašava da je samo želeo da ukaže na kršenje poslovnika i na nezakonitosti tokom prethodne sednice koja, po njemu, nije završena.

Prošla sednica je prekinuta, iako su ostale još dve tačke dnevnog reda, a odmah nakon izglasavanja odborničke većine koju predvodi Srpska napredna stranka da se iz gradske kase, o trošku svih građana, za preko 1,5 miliona evra kupe kolektori za otpadnu vodu za privatne hotele u Lukovskoj Banji. Posle skoro 3 meseca zakazana je nova sednica i ja sam na početku izašao da ukažem na povredu poslovnika i podsetim da se ne može zakazati nova, dok se ne završi prethodna sednica – priča Ilić.

Dodaje da je već posle druge rečenice od strane presedavajućeg dobio prvu, a nedugo zatim i drugu opomenu, posle čega je usledilo izglasavanje odbornika da se on udalji sa sednice.

Kako je i dalje za govornicom insistirao da mu se objasni o čemu se radi i zašto mu je onemogućeno da kao predstavnik građana kaže ono što misli, doneta je odluka da se sednica prekine na 10 minuta.

Dok su opozicioni odbornici čekali u skupštinskoj sali, sednica je nakon sat vremena nastavljena, ali u kancelariji predsednika Skupštine. Vladajuća SNS na sve načine pokušava da svoje, po nama nezakonite odluke, sakrije od očiju javnosti, zbog čega ćemo hitno tražiti od Ministarstva za lokalnu samoupravu da pošalju nadležne službe i ispitaju i provere naše sumnje u regularnost rada odborničke većine – tvrdi Ilić.

On naglašava da će opozicioni odbornici, ukoliko ne dobiju odgovor Ministarstva, krenuti sa radikalizacijom protesta u narednom periodu.

Predsednik Skupštine Dejan Lović ističe da ovo nije prvi put da se nekoliko opozicionih odbornika ponaša nedolično u lokalnom parlamentu, te da se radi o želji manjine da utiče i opstruiše volju apsolutne većine odbornika u Skupštini.

Nakon što je izglasana mera udaljenja, Ilić nije želeo da napusti skupštinsku govornicu, zbog čega sam dao pauzu od 10 minuta. Kako je on nakon toga i dalje bio tamo, ne želeći da produbljujem problem, pozvao sam odbornike da u mojoj kancelariji nastavimo rad. Smatram da se sve odluke donose po zakonu, a da, ukoliko neko sumnja u zakonitost, postoje nadležne službe koje to mogu proveriti. U svakom slučaju, bojkot i opstrukcija rada lokalnog parlamenta nije put ka rešenju problema – rekao je Lović.

Inače, kuršumlijska Skupština broji 25 odbornika, a većinu čine Srpska napredna stranka sa 14 i Socijalistička partija Srbije sa 3 odbornika.

U opoziciji su GG "Gvozdeni puk", Dveri, SRS i DS sa po jednim odbornikom i sa po 2 odbornika Grupa građana i DSS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • xyz

    00:24 // 17. 11. 2018.

    "Demokratska" diktatura..

  • Dimitrije Sovrljic

    13:52 // 16. 11. 2018.

    Red je da ove pripadnike a mozda i potomke ratnika Gvozdenog Puka neko natera da nose pelene. Ako nema ko u Kursumliji ima u Prokuplju, Nisu...Ako nigde nema u Zemunu ih ima koliko hoces. Sve fantomi ne mozes ih uhvatiti.

  • Pera detlic

    13:48 // 16. 11. 2018.

    Tisina tamo! Dok se zida povrh Kopaonika. Sta mislite koliko je ovaj dobar na kolektoru za privatne hotele?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: