ZALBA NA RESENJE O PRODUZENJU PRITVORA

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2000.

23:08

Default images
Advokat Ruzica Lekic, branilac uhapsenih pripadnika pokreta "Otpor" iz Pozarevca Momcila Veljkovica i Radojka Lukovica u ponedeljak je predala zalbu na resenje Okruznog suda u Pozarevcu o produzenju pritvora najdalje do 2. jula. U zalbi njihovog branioca navedeno je da je do veceg uznemirenja javnosti doslo zbog zadrzavanja Lukovica i Veljkovica u pritvoru, da je sudija mogao da saslusa sve svedoke te da su mogli da se obezbede medicinski nalazi iz pozarevacke bolnice. Zalba je potkrepljenja sa oko 2.000 potpisa "uznemirenih" gradjana koji su trazili pustanje Lukovica i Veljkovica na slobodu kroz peticiju naslovljenu sa "Zrtve na slobodu - krivce u zatvor", izjavama javnih licnosti, saopstenjima stranaka i strukovnih udruzenja, napisima iz stampe i cinjenicama da su zbog ovog slucaja ostavke podneli okruzni javni tuzilac i prvobitni istrazni sudija. Takodje je naznaceno da radnik preduzeca "Madona" Milan Bajic i vlasnik kafica "Pasaz" Zoran Ivanovic-Roleks nisu dosli na saslusanje 31. maja, a istrazni sudija nije realizovao predlog da se oni dovedu ili privedu na saslusanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: