"Nije se desilo u Srbiji - nov auto-put rušimo i gradimo opet"

Do sada se u Srbiji nije dogodilo da već izgrađeni auto-put moramo da rušimo i gradimo opet a upravo to se dogodilo na deonici od Uba do Lajkovca na Koridoru 11

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 16.11.2018.

08:25

Foto: Thinkstock, ilustracija

"Jednostavno, ovaj put se bukvalno raspao i pre nego što je pušten u saobraćaj. Kada je nasip raskopan, videlo se da je stanje još gore nego što su pokazala prva ispitivanja: korišćeni su nekvalitetni materijali, u osnovu puta ugrađena je velika količina gline, odvodnjavanje nije urađeno kako treba", izjavio je direktor Koridora Srbije Zoran Babić za Blic.

Veliki deo, kako je dodao, mora da se gradi iz početka, što će koštati najmanje 10 miliona evra.

Babić je uputio poziv svima koji su odgovorni i učestvovali u izgradnji da dođu i sami vide šta je stvarno urađeno.

"Kompanije koje rade na sanaciji čine ogromne napore da deonicu osposobe do kraja godine kako bi bila bezbedna, a kompletan autoput do Preljine puste u saobraćaj", kaže Babić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: