Eksperti UN prekidaju posetu Mađarskoj

Eksperti iz Radne grupe UN za arbitrarno pritvaranje saopštili su danas da prekidaju posetu Madjarskoj pošto im nije dozvoljen pristup dvema "tranzitnim zonama" blizu granice sa Srbijom u kojima se migranti okupljaju.
Eksperti UN prekidaju posetu Mađarskoj
Foto: Pixabay
U saopštenju se navodi da eksperti izražavaju protest zbog odbijanja vlasti da im dozvoli posetu "tranzitnim zonama Reske i Tompa, gde se migranti i tražioci azila, medju kojima su i deca, lišavaju slobode".
 
Navedeno je i da su madjarske vlasti unapred upoznate da Radna grupa želi da poseti te lokacije.
 
Madjarska je 2015. podigla ogradu od bodljikave žice na granicama sa Srbijom i Hrvatskom, gde je uspostavila "tranzitne zone" u kojima se tražioci azila zadržavaju do rešavanja zahteva.
 
Vlasti u Budimpešti su pozvale ekspertu UN da posete zemlju od 12. do 16. novembra. Radna grupa je navela da njihov mandat predvidja "slobodu istrage".
  • Ja

    16.11.2018 10:11
    Pismenost
    Piše se Đ, a ne DJ dragi novinari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet