Kraj sage Grdelica: "Da ne pričamo, vozimo se novim auto-putem"

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će do kraja godine biti pušten saobraćaj na čitavom Koridoru 10 i kroz Grdeličku klisuru.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.11.2018.

18:06

Kraj sage Grdelica:
Foto: Thinkstock, ilustracija

Odgovorajući u emisiji "Insajder debata" na pitanje da li je država nemoćna da završi sve infrastrukturne projekte i obračuna se s nelegalnim objektima, ona je rekla da je ova Vlada Srbije i tek ako pokazala koliko je moćna.

"Država koju vodimo nije nimalo nemoćna. Da li je nemoćna bila ona koja je obećavala da će Koridor 10 biti završen 2004, ili ova danas koja će do kraja godine da pusti u saobraćaj i deonicu u Grdeličkoj klisuri i koja je za tri godine završila 200 kilometra novih auto-puteva? Da li je nemoćna bila ona koja nije obnovila gotovo nijedan kilometar pruge, ili ova danas koja je obnovila više od 200 kilometra pruga? Da li je nemoćna bila ona u kojoj se godinama čekalo na građevinske dozvole ili ova danas u kojoj se dozvole dobijaju elektronski za nekoliko dana”, istakla je Mihajlovićeva.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je na pitanje kako je moguće da se obruši kosina na auto-putu u Grdelici, ocenila da je reč o stvarima koje se dešavaju na gradilištima svuda u svetu.

"Ali treba znati i da auto-put kroz Grdelicu nije postojao do 2012. godine i da je počeo da se gradi tek 2013. i 2014. godine. Urušavanje kosine jeste problem, ali naši stručnjaci i kompanije rešili su ovaj problem, kao što su već izgradile ovu deonicu kojom će građani automobilima moći da prođu do kraja godine", rekla je ministarka. Dodala je da posle četiri godine koliko vodi ovo ministarstvo već može da se vidi šta je sve urađeno.

"Nema potrebe da pričamo, nego možemo da se vozimo novim auto-putevima ka Makedoniji i Bugarskoj, da se vozimo novim vozovima na obnovljenom delu barske pruge i drugih pruga", kaže Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: