Mitsubishi ne odustaje od putničkih modela, u planu i novi Lancer

Japanski proizvođač u poslednje vreme zanemario je klasične putničke modele nauštrb krosover/SUV vozila. Ipak, taj trend će se u budućnosti promeniti.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

14:00

Mitsubishi ne odustaje od putničkih modela, u planu i novi Lancer

U Mitsubishiju kažu da su svesni popularnosti SUV/krosvera, koji dostižu 35-37% tržišta novih automobila, kao i daljeg rasta tražnje obih modela, ali kažu da treba voditi računa i o onih 40-50 miliona kupaca koji svake godine kupuju tradicionalna putnička vozila.

Japanski proizvođač ističe da će se u narednom periodu posvetiti razvoju takvih modela, među kojima je i nova generacija Mitsubishija Mirage.

Ovaj mali automobil u prodaji je od 2012. godine, a naslednik je trenutno u pripremi. U Mitsubishiju kažu da će nova generacija biti postavljena na CMF-B mehaničku platformu koju će koristiti i novi Renault Clio i sledeći Nissan Juke.

Osim toga, kompanija razmišlja i o novom Lanceru koji će biti baziran na većoj, CMF-C mehaničkoj platformi Renault-Nissan grupacije, kojoj sada pripada i Mitsubishi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: