Prve fotografije: Jeep Gladiator pikap

Na Internet su "procurile" prve zvanične fotografije novog pikap modela američkog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

09:00

Prve fotografije: Jeep Gladiator pikap

Dugo najavljivani Jeep pikap, za koji se spekulisalo da će nositi oznaku Scrambler, ipak će se zvati Gladiator, poput istoimenog koncepta iz 2005. godine, odnosno serijskog modela iz 1960-tih.

Jeep Gladiator je baziran na aktuelnom modelu Wrangler koji je praktično dobio dodatni, otvoreni teretni prostor na zadnjem delu vozila, dužine 1.524 mm.
Stilski, prednji deo pikapa veoma podseća na Wrangler, dok stop svetala i zadnji branik imaju drugačiji dizajn.

Jeep je odlučio da zadrži opciju sklopivog krovnog pokrivača, kao na Wrangleru, pa će kupci – ako to požele – moći da uživaju u vožnji sa otvorenim krovom.

Na raspolaganju će biti opcije sa mekanim i tvrdim krovom.
Na Internetu su se pojavile i informacije o motorizaciji Gladiatora.

Pikap će koristiti pogonske agregate iz Wranglera, ali se u specifikacijama ne spominje četvorocilindarski 2.0 litarski turbo benzinski motor.

Zato je tu 3.6 V6 benzinac sa 288 ks (212 kW) i 352 Nm, uparen sa 6-brzinskim manuelnim ili 8-stepenim automatskim menjačem.
U 2020. godini Gladiator će dobiti i 3.0 EcoDiesel V6 za koji se očekuje da će imati 262 ks (193 kW) i 598 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Zvaničnu premijeru Jeep Gladiator će imati 28. novembra na predstojećem sajmu automobila u Los Anđelesu, kada će biti poznato više tehničkih detalja o ovom automobilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: