NAJAVA DANA (četvrtak, 15. novembar): Hrvati na Špance, Nemci na Ruse, Runijev oproštaj na Vembliju, Evroliga, tenis...

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.11.18. | 08:18

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji mečevi danas očekuju...

6002: HRVATSKA – ŠPANIJA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija)

Hrvati još nisu dali gol u Ligi nacija I to će im biti primarni zadatak protiv moćne Furije Luisa Enrikea. Samo u slučaju pobede I revanša za onih 0:6 vice šampion sveta imaće šanse da sačuva status elitne selekcije u ovom takmičenju. Špancima igra I bod, ostaće prvi na tabeli…  

6006: AUSTRIJA – BOSNA I HERCEGOVINA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija)

Četa Roberta Prosinečkog jedno je od prijatnijih iznenađenje prvog izdanja Lige nacija, sa sve tri pobede. Danas im je potreban samo bod u Austriji kako bi overili prvo mesto I plasman u elitu. Ako I doživi poraz za BIH će biti važno da bude sa datim golom, minimalan. Austrijanci I Bosanci su kombinovano odigrali pet utakmica u LN, a čak četiri puta došlo je 0-2. Tri puta 0-1, GG samo jednom.

Izabrane vesti

6602: NEMAČKA – RUSIJA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija)

Prijateljski meč kao generalna proba za utakmicu godine protiv Holandije za šampione sveta iz 2014. Nemci su užasni u 2018, imaju samo jednu pobedu u zvaničnim utakmicama I baš im je potreban jedan ubedljiv trijumf da im vrati samopouzdanje. Na prethodna tri susreta Nemci su išli u 3+, Rusi na poslednja dva igrali u rasponu 0-2.

6603: ENGLESKA – SAD, 21.00
(Fudbal, prijateljski meč)

Englezi sa Geretom Sautgejtom liče na ozbiljnu reprezentaciju koja konačno posle mnogo godina igra srazmerno svojim kvalitetima. To je uostalom potvrđeno i protiv Španije u prošlom kolu Lige nacije, kada su slavili u gostima sa 3:2. Večeras se ipak očekuje svečarski ambijent na Vembliju jer se oprašta Vejn Runi i to sa trakom oko ruke. Daleko od toga da će se domaći opustiti, ali Amerikanci će sigurno tražiti neku svoju šansu u tom sticaju okolnosti. Uostalom, oni uopšte nemaju loš tim sa Pulišićem, Vudom, Veom juniorom, Mekinijem, Bruksom, Jedlinom...

6601: POLJSKA – ČEŠKA, 18.00
(Fudbal, Liga nacija)

I Poljaci I Česi su u velikoj krizi. Poljska je dobila samo jedan od poslednjih sedam mečeva, uz čak četiri poraza; Česi su teško poraženi od Rusa (1:5) I oba puta od Ukrajinaca u Ligi nacija. Ova utakmica trebalo bi da posluži I jednima I drugima za pokušaj “reanimacije”. Na tri od četiri susreta I jednih I drugij došlo je GG…

6001: BELGIJA – ISLAND, 20.45
(Fudbal, Liga nacija)

Island je svoje završio u Grupi A, dok je Belgiji dovoljan i remi kako bi zadržao prvo mesto na tabeli, mada u trijumf nad Islandom ne bi trebalo da se sumnja. Ostrvljani su postigli samo jedan gol u dosadašnje tri utakmice i primili čak jedanaest. Sa Belgijom nikada nije ni remizirala i uglavnom ubedljivo gubila.

9453: DARUŠAFAKA - OLIMPIJA MILANO, 16.15
(Košarka, Evroliga)

Olimpija je bila nadomak trijumfa nad CSKA prošle sedmice, a sada ima priliku da zaleči rane pobedom nad ekipom koja je u veoma lošoj seriji rezultata. Pet poraza u svim takmičenjima, odnosno četiri u Evroligi pokazuju da u Darušafaki ne cvetaju ruže, dok je Olimpija nanizala šest recki kao gost, odnosno ne zna za poraz van svog doma otkako je počela sezona. Dosad jedini susret ovih rivala u Istanbulu pre dve godine rešen je u korist Olimpije i to s tesnih 81:80.

9454: BUDUĆNOST – BASKONIJA, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Nimalo lak zadatak za Budućnost, koja još traži prvi trijumf u Evroligi. Baskonija neće računati na Džejsona Grejndžera, ali je i dalje dovoljno moćna da prođe kroz Podgoricu neporažena. Baski igraju dosta promenjivo na strani, poraženi su u Evropi od Bajerna u Minhenu i Reala u Madridu, a onda su raskantali Estudijantes, da bi ih onda uništila Andora. Dosta uspona i padova.

9455: OLIMPIJAKOS – FENERBAHČE, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Utakmica koja polako izrasta u evropski klasik. Fenerbahče od početka sezone ima samo dva poraza, oba od Efesa. Zanimljivo, poslednja dva evropska meča završena su tesnim rezultatima. Olimpijakos je vezao četiri recke kod kuće, mada je u dosadašnja dva evropska izleta ostavio pomešani utisak. Posebno nakon onog debakla od Olimpije… Doduše, Fener ne zna za pobedu kao gost u Pireju već tri i po godine.

9456: REAL MADRID – HIMKI, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Lak posao za aktuelnog evropskog šampiona, posebno jer je najavljeno da Aleksej Šved neće igrati u Madridu. Pablo Laso neće moći da računa na Tompkinsa i Kuzmića, ali ima dovoljno jak tim da lako porazi Himki, čak i da su gosti u najjačem sastavu.  Himki je u poslednje tri sezone čak dva puta šokirao Real u Madridu. Treba obratiti pažnju da je praktično svaki put u poslednjih pet godina dolazio plus poena.

7821: R. FEDERER – K. ANDERSON, 21.00
(Tenis, Završni turnir)

Vrlo zamršena situacija, a Federeru je svakako potrebna pobeda, u nadi da će Tim nadigrati Nišikorija. Anderson ne zna za poraz na završnom turniru u Londonu, čak nije izgubio ni set. Zanimljivo, letos je dobio Federera na Vimbldonu, ali ga nikad nije savladao na tvrdoj podlozi. Nije mu uzeo čak ni set.

 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara