"Očekujem da kapetan Dragan bude pušten na slobodu"

Goran Cvetić, advokat Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, saopštio je da je u Županijskom sudu u Varaždinu održano ročište.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

00:32

Ilustracija: Thinkstock

To se dogodilo povodom službenog zahteva upravnika zatvora Lepoglava da njegov klijent bude pušten na slobodu.

Zahtev upravnika zatvora je došao nakon što je Vasiljković odslužio više od 3/4 kazne od 13.5 godina zatvora na koju je osuđen u Hrvatskoj.

Vasiljković se tročlanom sudskom veću obratio putem video linka iz zatvora Lepoglava, naveo je Cvetić u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Nakon što je formalno dao saglasnost da se postupak sprovede, utvrđene su činjenice o Vasiljkovićevom vladanju u splitskom zatvoru, zatvoru na Remetincu gde je bio na dijagnostici, kao i u Lepoglavi.

Veće se zatim povuklo na većanje, a odluka će u pismenom obliku biti doneta za neloliko dana.

Na odluku stranke imaju pravo žalbe u roku od tri dana Vrhovnom sudu Hrvatske.

"Budući da je Vasiljkovićevo vladanje bilo primerno, za očekivati je da će mu uslovni otpust biti i dodeljen", naveo je Cvetić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: