Košarkaši Zicera poraženi u Bojniku

Prvotimci KK „Zicer“ izgubili su u nedelju, na gostujućem terenu, od KK „Pusta Reka“ iz Bojnika rezultatom 78:61 (16:12, 22:19, 22:15, 18:15), u okviru šestog kola Druge muške regionalne lige „Istok“.

Početak meča bio je dosta ujednačen, međutim domaćin se u pojedinim trenucima bolje snašao na parketu i posle prvih deset minuta igre imao prednost od četiri poena.

Slična slika viđena je i u drugoj četvrtini gde su naši košarkaši stalno bili za petama ekipi sa juga Srbije, pa je rezultat na poluvremenu iznosio 38:31 u korist ekipe iz Bojnika.

I pored dobrog otpora u prvom poluvremenu, košarkaši iz Bora potpuno su posustali u trećoj deonici, koju je iskoristio domaćin susreta i ispostaviće se stekao nedostižnu prednost od 17 poena.

Do kraja utakmice ekipa iz Bojnika održavala je stečenu prednost i sasvim zasluženo slavila na kraju ovog meča, na kom su seniori „Zicera“ otputovali sa skraćenim rosterom zbog povrede određenih igrača. Takođe, na ovako veliku razliku uticala je i isključujuća kapitena KK „Zicer“.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Dušan Stojanović sa 16 poena, a dvocifreno je bilo još pet igrača.

U poraženom sastavu istakao se Miloš Mijatović sa 14 poena, a pratili su ga Aleksandar Ilić i Filip Ignjatović sa 13 odnosno 10 poena.

KK „Pusta Reka“: Nikola Todorović 12, Dalibor Kostić 6, Darko Veljković 2, Jovan Jović 0, Saša Stefanović 0, Dušan Stojanović 16, Petar Lulić (nije igrao), Stefan Milivojević 10, Miloš Marković 10, Luka Milovanović 0, Stefan Kitanović 11, Nikola Jovanović 11; Trener: Petar Lulić

KK „Zicer“: Miloš Bekan 4, Sava Jovanović 2, Miloš Mijatović (kapiten) 14, Matija Ognjanović 0, Marko Pajkić 7, Dragan Stančev (nije igrao), Filip Stanojević 5, Filip Ignjatović 10, Miloš Nikolić 6, Aleksandar Ilić 13; Trener: Alan Tošić

Posle ovog kola KK „Zicer“ zauzima deveto mesto na tabeli sa negativnim bilansom 2:3, dok se KK „Pusta Reka“ nalazi na sedmom mestu sa učinkom 2:4.

Naredne nedelje košarkaši „Zicera“ dočekuju ekipu KK „Hajduk Veljko“ iz Negotina.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Bor – Grad šampiona“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.