Ponedeljak, 08.05.2000.

20:40

Srbi blokirali put Gnjilane-Pristina

Izvor: B92

Default images
Oko 1.000 Srba blokiralo je put Pristina-Gnjilane u znak protesta sto medjunarodne snage jos uvek nisu otkrile krivce za ubistvo Zivka Stolica, koji je pre dva dana ubijen u tom mestu, javlja Beta. Blokada puta pocela je u nedelju posle podne, a u ponedeljak ujutru su se akciji seljana iz Klokota pridruzili i stanovnici okolnih srpskih sela, saopstio je Crkveno-narodni odbor iz Gnjilana. Tokom prethodne veceri Srbi sa barikada demolirali su nekoliko automobila koji su pokusavali da probiji blokadu puta, odnosno da "pregaze ljude koji su lezali na drumu", saopstio je taj izvor. Americki vojnici iz sastava Kfora doveli su ujutru pojacanja u Klokot, tako da se samo u okolini barikada nalazilo oko 100 vojnika. Do sada je u napadima na Srbe iz Klokota ubijeno sedam osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

23 h

Podeli: